16-kernet tysk muskel-maskineri: Det her er en af klodens kraftigste laptops

Her loves desktop-performance i en maskine, der vejer under tre kilo. Priserne starter under 10.000 kroner.

Den tyske gaming-specialist Schenker slipper denne i uge en bærbar maskine løs, der ikke står tilbage i forhold til sine desktop-kolleger på skrivebordet.

Selskabets nye kreation hedder XMG Apex 15 og byder på stærke desktop-komponenter såsom AMD’s 16-kernede Ryzen 9 3950X krabat af en CPU, der kræfterne til trods klemmes ned i en enhed, der vejer 2,6 kilogram, noterer netmediet Toms Hardware.

De øvrige dimensioner lyder på 36 x 25,8 x 3,2 cm, hvilket levner plads til tre klassiske USB-porte, en USB-C port samt både netværk, HDMI og mini DP interfaces.

Inde i kabinettet er der fundet plads til to M.2 SSD-diske, en klassiske 2,5 harddisk samt op til 64 gb DDR4 ram.

Læs også: Historiske tal: Gamere samles i hobevis omkring online-spilplatform

Muskelmaskineri til ’1337’ priser
For at tøjle kræfterne er cpu’ens strømforbrug begrænset til 65 watt, hvilket sammen med enten Nvidias RTX 2060 eller RTX 2070 grafikkort stadig bør række til ydelse af første rang.

Batteriet på 62 Wh vil dog næppe overleve længe, når muskelmaskineriet kværner sig igennem spil. Den 230 watt stærke oplader der følger med, vil næppe skulle bevæge sig alt for langt væk fra stikkontakten.

Løjerne vises frem på en 15,6” stor Full HD skærm, der opdateres med op til spilvenlige 144Hz.

Fordi Schenkers nye maskine benytter sig af desktop-komponenter, holdes priserne på et rimeligt niveau deres ydelse taget i betragtning.

Billigste variant får endda en særlig ’1337’ pris, som lander på 1.337 euro, eller 9.980 kroner, for en konfiguration med en 6-kernet Ryzen 5, RTX 2060 grafik, 8 gb ram og 250 gb ssd-lager ombord. Ønskes der 16-kernede kræfter ombord, skal der dog spenderes yderlige 5.660 kroner.

Maskinen kan konfigureres på selskabets hjemmeside.

Læs også: Så melder Sony ud: Så stærk bliver PlayStation 5
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Premium
Telebranchen efter pludselig udskydelse af vigtige frekvensauktioner: Kommer til at ramme 5G-udbygningen i Danmark
Energistyrelsen har meldt ud, at de kommende frekvensauktioner udskydes til foråret 2021. Det ærgrer Jakob Willer, direktør for Teleindustrien, da det vil få Danmark til at falde bagud i forhold til udbyggelsen af 5G-netværk.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.