16-kernet tysk muskel-maskineri: Det her er en af klodens kraftigste laptops

Her loves desktop-performance i en maskine, der vejer under tre kilo. Priserne starter under 10.000 kroner.

Den tyske gaming-specialist Schenker slipper denne i uge en bærbar maskine løs, der ikke står tilbage i forhold til sine desktop-kolleger på skrivebordet.

Selskabets nye kreation hedder XMG Apex 15 og byder på stærke desktop-komponenter såsom AMD’s 16-kernede Ryzen 9 3950X krabat af en CPU, der kræfterne til trods klemmes ned i en enhed, der vejer 2,6 kilogram, noterer netmediet Toms Hardware.

De øvrige dimensioner lyder på 36 x 25,8 x 3,2 cm, hvilket levner plads til tre klassiske USB-porte, en USB-C port samt både netværk, HDMI og mini DP interfaces.

Inde i kabinettet er der fundet plads til to M.2 SSD-diske, en klassiske 2,5 harddisk samt op til 64 gb DDR4 ram.

Læs også: Historiske tal: Gamere samles i hobevis omkring online-spilplatform

Muskelmaskineri til ’1337’ priser
For at tøjle kræfterne er cpu’ens strømforbrug begrænset til 65 watt, hvilket sammen med enten Nvidias RTX 2060 eller RTX 2070 grafikkort stadig bør række til ydelse af første rang.

Batteriet på 62 Wh vil dog næppe overleve længe, når muskelmaskineriet kværner sig igennem spil. Den 230 watt stærke oplader der følger med, vil næppe skulle bevæge sig alt for langt væk fra stikkontakten.

Løjerne vises frem på en 15,6” stor Full HD skærm, der opdateres med op til spilvenlige 144Hz.

Fordi Schenkers nye maskine benytter sig af desktop-komponenter, holdes priserne på et rimeligt niveau deres ydelse taget i betragtning.

Billigste variant får endda en særlig ’1337’ pris, som lander på 1.337 euro, eller 9.980 kroner, for en konfiguration med en 6-kernet Ryzen 5, RTX 2060 grafik, 8 gb ram og 250 gb ssd-lager ombord. Ønskes der 16-kernede kræfter ombord, skal der dog spenderes yderlige 5.660 kroner.

Maskinen kan konfigureres på selskabets hjemmeside.

Læs også: Så melder Sony ud: Så stærk bliver PlayStation 5


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Customer engagement - sådan skaber succesfulde virksomheder en stærk kundeloyalitet

Der findes ikke mange virksomheder, der med succes er taget på rejsen mod den digitale transformation, der ikke har satset målrettet på at forstå deres kunder og udvikle forholdet til deres kunder med det mål at skabe den allerbedste kundeoplevelse. Med data kan man få en dyb forståelse for sine kunder og få indsigt i, hvordan de agerer, og hvordan de vil agere. Vi sætter fokus på nye forretningsmodeller der skaber loyale kunder.

09. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Awareness og god it-sikkerhedskultur

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige. For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

10. juni 2020 | Læs mere


Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.