Artikel top billede

16-kernet tysk muskel-maskineri: Det her er en af klodens kraftigste laptops

Her loves desktop-performance i en maskine, der vejer under tre kilo. Priserne starter under 10.000 kroner.

Den tyske gaming-specialist Schenker slipper denne i uge en bærbar maskine løs, der ikke står tilbage i forhold til sine desktop-kolleger på skrivebordet.

Selskabets nye kreation hedder XMG Apex 15 og byder på stærke desktop-komponenter såsom AMD’s 16-kernede Ryzen 9 3950X krabat af en CPU, der kræfterne til trods klemmes ned i en enhed, der vejer 2,6 kilogram, noterer netmediet Toms Hardware.

De øvrige dimensioner lyder på 36 x 25,8 x 3,2 cm, hvilket levner plads til tre klassiske USB-porte, en USB-C port samt både netværk, HDMI og mini DP interfaces.

Inde i kabinettet er der fundet plads til to M.2 SSD-diske, en klassiske 2,5 harddisk samt op til 64 gb DDR4 ram.

Læs også: Historiske tal: Gamere samles i hobevis omkring online-spilplatform

Muskelmaskineri til ’1337’ priser

For at tøjle kræfterne er cpu’ens strømforbrug begrænset til 65 watt, hvilket sammen med enten Nvidias RTX 2060 eller RTX 2070 grafikkort stadig bør række til ydelse af første rang.

Batteriet på 62 Wh vil dog næppe overleve længe, når muskelmaskineriet kværner sig igennem spil. Den 230 watt stærke oplader der følger med, vil næppe skulle bevæge sig alt for langt væk fra stikkontakten.

Løjerne vises frem på en 15,6” stor Full HD skærm, der opdateres med op til spilvenlige 144Hz.

Fordi Schenkers nye maskine benytter sig af desktop-komponenter, holdes priserne på et rimeligt niveau deres ydelse taget i betragtning.

Billigste variant får endda en særlig ’1337’ pris, som lander på 1.337 euro, eller 9.980 kroner, for en konfiguration med en 6-kernet Ryzen 5, RTX 2060 grafik, 8 gb ram og 250 gb ssd-lager ombord. Ønskes der 16-kernede kræfter ombord, skal der dog spenderes yderlige 5.660 kroner.

Maskinen kan konfigureres på selskabets hjemmeside.

Læs også: Så melder Sony ud: Så stærk bliver PlayStation 5
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere