Artikel top billede

16-kernet tysk muskel-maskineri: Det her er en af klodens kraftigste laptops

Her loves desktop-performance i en maskine, der vejer under tre kilo. Priserne starter under 10.000 kroner.

Den tyske gaming-specialist Schenker slipper denne i uge en bærbar maskine løs, der ikke står tilbage i forhold til sine desktop-kolleger på skrivebordet.

Selskabets nye kreation hedder XMG Apex 15 og byder på stærke desktop-komponenter såsom AMD’s 16-kernede Ryzen 9 3950X krabat af en CPU, der kræfterne til trods klemmes ned i en enhed, der vejer 2,6 kilogram, noterer netmediet Toms Hardware.

De øvrige dimensioner lyder på 36 x 25,8 x 3,2 cm, hvilket levner plads til tre klassiske USB-porte, en USB-C port samt både netværk, HDMI og mini DP interfaces.

Inde i kabinettet er der fundet plads til to M.2 SSD-diske, en klassiske 2,5 harddisk samt op til 64 gb DDR4 ram.

Læs også: Historiske tal: Gamere samles i hobevis omkring online-spilplatform

Muskelmaskineri til ’1337’ priser

For at tøjle kræfterne er cpu’ens strømforbrug begrænset til 65 watt, hvilket sammen med enten Nvidias RTX 2060 eller RTX 2070 grafikkort stadig bør række til ydelse af første rang.

Batteriet på 62 Wh vil dog næppe overleve længe, når muskelmaskineriet kværner sig igennem spil. Den 230 watt stærke oplader der følger med, vil næppe skulle bevæge sig alt for langt væk fra stikkontakten.

Løjerne vises frem på en 15,6” stor Full HD skærm, der opdateres med op til spilvenlige 144Hz.

Fordi Schenkers nye maskine benytter sig af desktop-komponenter, holdes priserne på et rimeligt niveau deres ydelse taget i betragtning.

Billigste variant får endda en særlig ’1337’ pris, som lander på 1.337 euro, eller 9.980 kroner, for en konfiguration med en 6-kernet Ryzen 5, RTX 2060 grafik, 8 gb ram og 250 gb ssd-lager ombord. Ønskes der 16-kernede kræfter ombord, skal der dog spenderes yderlige 5.660 kroner.

Maskinen kan konfigureres på selskabets hjemmeside.

Læs også: Så melder Sony ud: Så stærk bliver PlayStation 5
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere