16-kernet tysk muskel-maskineri: Det her er en af klodens kraftigste laptops

Her loves desktop-performance i en maskine, der vejer under tre kilo. Priserne starter under 10.000 kroner.

Den tyske gaming-specialist Schenker slipper denne i uge en bærbar maskine løs, der ikke står tilbage i forhold til sine desktop-kolleger på skrivebordet.

Selskabets nye kreation hedder XMG Apex 15 og byder på stærke desktop-komponenter såsom AMD’s 16-kernede Ryzen 9 3950X krabat af en CPU, der kræfterne til trods klemmes ned i en enhed, der vejer 2,6 kilogram, noterer netmediet Toms Hardware.

De øvrige dimensioner lyder på 36 x 25,8 x 3,2 cm, hvilket levner plads til tre klassiske USB-porte, en USB-C port samt både netværk, HDMI og mini DP interfaces.

Inde i kabinettet er der fundet plads til to M.2 SSD-diske, en klassiske 2,5 harddisk samt op til 64 gb DDR4 ram.

Læs også: Historiske tal: Gamere samles i hobevis omkring online-spilplatform

Muskelmaskineri til ’1337’ priser
For at tøjle kræfterne er cpu’ens strømforbrug begrænset til 65 watt, hvilket sammen med enten Nvidias RTX 2060 eller RTX 2070 grafikkort stadig bør række til ydelse af første rang.

Batteriet på 62 Wh vil dog næppe overleve længe, når muskelmaskineriet kværner sig igennem spil. Den 230 watt stærke oplader der følger med, vil næppe skulle bevæge sig alt for langt væk fra stikkontakten.

Løjerne vises frem på en 15,6” stor Full HD skærm, der opdateres med op til spilvenlige 144Hz.

Fordi Schenkers nye maskine benytter sig af desktop-komponenter, holdes priserne på et rimeligt niveau deres ydelse taget i betragtning.

Billigste variant får endda en særlig ’1337’ pris, som lander på 1.337 euro, eller 9.980 kroner, for en konfiguration med en 6-kernet Ryzen 5, RTX 2060 grafik, 8 gb ram og 250 gb ssd-lager ombord. Ønskes der 16-kernede kræfter ombord, skal der dog spenderes yderlige 5.660 kroner.

Maskinen kan konfigureres på selskabets hjemmeside.

Læs også: Så melder Sony ud: Så stærk bliver PlayStation 5
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.