Artikel top billede

Direktør for DI Digital har fået plads i regeringens kontroltårn

Lars Frelle-Petersen, direktør for DI Digital, har fået et sæde i regeringens organ, Den Nationale Operative Stab (NOST), der skal koordinere myndighedernes indsats og styre Danmark gennem corona-krisen. ​

Den erfarne it-profil Lars Frelle-Petersen, direktør for DI Digital, er blevet valgt som DI's repræsentant til regeringens koordinerende organ, Den nationale Operative Stab (NOST).

Det skriver Politiken.

Flere repræsentanter fra det private erhvervsliv er blev inkluderet i myndighedsorganet, der styres af Rigspolitiet, og som siden 1. marts har koordineret myndighedernes indsats og forsøgt at styre Danmark gennem corona-krisen. ​

Ifølge Lars Frelle-Petersen, der har en fortid som afdelingschef hos Finansministeriet og direktør for Digitaliseringsstyrelsen, er det første gang, at man ser sådan et organ.

"Det er ganske usædvanligt, at vi sidder med i NOST, det kender jeg ikke til er sket før," udtaler han til Politiken.

Han fortæller, at der er tale om en koordinationsopgave, hvor aktørerne er med til at få processerne til at glide og hjælpe myndighederne med omfanget af testkapacitet og værnemidler.

Siden seneste uge har organet omfattet DI, Dansk Erhverv, Danske Rederier, konsulentvirksomheden McKinsey og Kammeradvokaten. Desuden danske virksomheder som Mærsk, Carlsberg og Novo. Alle stiller ifølge Rigspolitiet frit deres ekspertise til rådighed.

Flere politikere udtrykker over for Politiken en uforståenhed over for, at folketinget ikke er blevet orienteret om, at der sidder private aktører med i organet.

Læs også: Kendt it-mand valgt som bestyrelsesformand for Roskilde Festival
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere