Artikel top billede

Direktør for DI Digital har fået plads i regeringens kontroltårn

Lars Frelle-Petersen, direktør for DI Digital, har fået et sæde i regeringens organ, Den Nationale Operative Stab (NOST), der skal koordinere myndighedernes indsats og styre Danmark gennem corona-krisen. ​

Den erfarne it-profil Lars Frelle-Petersen, direktør for DI Digital, er blevet valgt som DI's repræsentant til regeringens koordinerende organ, Den nationale Operative Stab (NOST).

Det skriver Politiken.

Flere repræsentanter fra det private erhvervsliv er blev inkluderet i myndighedsorganet, der styres af Rigspolitiet, og som siden 1. marts har koordineret myndighedernes indsats og forsøgt at styre Danmark gennem corona-krisen. ​

Ifølge Lars Frelle-Petersen, der har en fortid som afdelingschef hos Finansministeriet og direktør for Digitaliseringsstyrelsen, er det første gang, at man ser sådan et organ.

"Det er ganske usædvanligt, at vi sidder med i NOST, det kender jeg ikke til er sket før," udtaler han til Politiken.

Han fortæller, at der er tale om en koordinationsopgave, hvor aktørerne er med til at få processerne til at glide og hjælpe myndighederne med omfanget af testkapacitet og værnemidler.

Siden seneste uge har organet omfattet DI, Dansk Erhverv, Danske Rederier, konsulentvirksomheden McKinsey og Kammeradvokaten. Desuden danske virksomheder som Mærsk, Carlsberg og Novo. Alle stiller ifølge Rigspolitiet frit deres ekspertise til rådighed.

Flere politikere udtrykker over for Politiken en uforståenhed over for, at folketinget ikke er blevet orienteret om, at der sidder private aktører med i organet.

Læs også: Kendt it-mand valgt som bestyrelsesformand for Roskilde Festival
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.