Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Rekrutteringsbureauer: De bedste it-folk er svære at flytte lige nu

Mobiliteten på arbejdsmarkedet for it-folk er faldet som følge af corona-krisen. Det er meldingen fra to rekrutteringsbureauer, der forventer, at mange it-folk nødigt vil skifte job lige nu.

De bedste it-folk er svære at lokke med et nyt jobtilbud for tiden.

Corona-krisen har nemlig svækket it-folkenes lyst til at skifte job, mener to rekrutteringsbureauer.

Det skriver ITWatch.

"Det lyder lidt morbidt, men dem, som virksomhederne kan rekruttere nu, hvis de selv går ud og gør det, er dem, der er valgt fra andre steder. Og det er ikke dem, virksomhederne vil have. De vil altid have de bedste, og de har stadigvæk job – og de er sværere at flytte nu, end de var for 14 dage siden," lyder det fra Jesper Buch-Rønne, ejer af rekrutteringsbureauet Recruit IT, til ITWatch.

Hos en anden rekrutteringsvirksomhed SCR, lyder det fra direktøren Jan Høllsberg, at selvom mange it-folk måske gerne vil lave noget andet, så er flere lige nu usikre ved situationen.

Hans konklusion er, at de fleste venter med at kigge sig om efter et nyt job for tiden.

Selvom der skulle være lav jobmobilitet i it-branchen lige nu, ser det ud til, at der også kommer flere ledige.

12 procent af de danske it-virksomheder forventer, at de skal fyre medarbejdere i løbet af de næste uger dage, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Blandt andet har Atea allerede været ud at varsle fyringer.

Læs mere om det her: Atea Danmark fyrer og hjemsender ansatte: Vil have alle medarbejdere til at gå 10 procent ned i løn

Læs også: 12 procent af de danske it-virksomheder forbereder sig på fyringer i løbet af de næste to uger: ”Det er dramatisk "
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere