Artikel top billede

Rekrutteringsbureauer: De bedste it-folk er svære at flytte lige nu

Mobiliteten på arbejdsmarkedet for it-folk er faldet som følge af corona-krisen. Det er meldingen fra to rekrutteringsbureauer, der forventer, at mange it-folk nødigt vil skifte job lige nu.

De bedste it-folk er svære at lokke med et nyt jobtilbud for tiden.

Corona-krisen har nemlig svækket it-folkenes lyst til at skifte job, mener to rekrutteringsbureauer.

Det skriver ITWatch.

"Det lyder lidt morbidt, men dem, som virksomhederne kan rekruttere nu, hvis de selv går ud og gør det, er dem, der er valgt fra andre steder. Og det er ikke dem, virksomhederne vil have. De vil altid have de bedste, og de har stadigvæk job – og de er sværere at flytte nu, end de var for 14 dage siden," lyder det fra Jesper Buch-Rønne, ejer af rekrutteringsbureauet Recruit IT, til ITWatch.

Hos en anden rekrutteringsvirksomhed SCR, lyder det fra direktøren Jan Høllsberg, at selvom mange it-folk måske gerne vil lave noget andet, så er flere lige nu usikre ved situationen.

Hans konklusion er, at de fleste venter med at kigge sig om efter et nyt job for tiden.

Selvom der skulle være lav jobmobilitet i it-branchen lige nu, ser det ud til, at der også kommer flere ledige.

12 procent af de danske it-virksomheder forventer, at de skal fyre medarbejdere i løbet af de næste uger dage, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Blandt andet har Atea allerede været ud at varsle fyringer.

Læs mere om det her: Atea Danmark fyrer og hjemsender ansatte: Vil have alle medarbejdere til at gå 10 procent ned i løn

Læs også: 12 procent af de danske it-virksomheder forbereder sig på fyringer i løbet af de næste to uger: ”Det er dramatisk "
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere