Artikel top billede

New York forbyder skoler at bruge Zoom efter sikkerhedstjek – nu skal de i stedet bruge Teams

Bekymringer om sikkerheden på videoplatformen Zoom, får nu bystyret i New York til at forbyde brugen Zoom i forbindelse med fjernundervisning. I stedet skal eleverne nu bruge Microsoft Teams.

Myndighederne i den amerikanske storby New York forbyder nu byens skoler at bruge den populære video-tjeneste Zoom. Det skriver Techcrunch.

Forbuddet kommer efter, at der i den seneste tid er blevet sået tvivl om sikkerheden hos tjenesten Zoom, der ellers har været en af den internationale tech-verdens helt store vindere under cornavirussens hærgen.

Skolerne i storbyen skal nu i stedet gå over til at bruge Microsoft Teams, der ifølge myndighederne ”tilbyder tilsvarende muligheder, men med et mere passende sikkerhedsniveau.”

Beslutningen kommer efter, at bystyret cybersikkerheds-afdeling har gransket sikkerheden hos Zoom.

”Det er afgørende for os, at vi kan tilbyde et trygt og sikkert miljø for vores elever, når de bruger fjernundervisning. Efter at have gennemgået en række sikkerhedsbekymringer, anbefaler vi, at skolerne stopper med at bruge Zoom så hurtigt som muligt,” siger Danielle Filson, talsperson for skoleforvaltningen hos New York City.

Forbuddet mod Zoom vil komme til at gælde for de cirka 1,1 millioner elever på byens mere end 1800 skoler.

Som Computerworld tidligere har beskrevet er Zoom blevet kastet ud i en række sikkerheds- og privacy-relaterede skandaler.

I sidste uge beklagede Zoom sagerne i et blogindlæg. Her skrev selskabet blandt andet følgende:

”Vi har ikke designet produktet ud fra en tanke om, at i løbet af få uger ville alle personer i verden arbejde, studere og socialisere hjemmefra. Vi har nu en meget bredere gruppe af brugere, der anvender vores produkt i en myriade af uventede måder, der giver os udfordringer vi ikke kunne forudsige, da platformen blev undfanget."

Læs også: Zoom ramt af en stribe sikkerheds-problemer: Hackere kan få fat på brugernes Windows-password
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere