Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

New York forbyder skoler at bruge Zoom efter sikkerhedstjek – nu skal de i stedet bruge Teams

Bekymringer om sikkerheden på videoplatformen Zoom, får nu bystyret i New York til at forbyde brugen Zoom i forbindelse med fjernundervisning. I stedet skal eleverne nu bruge Microsoft Teams.

Myndighederne i den amerikanske storby New York forbyder nu byens skoler at bruge den populære video-tjeneste Zoom. Det skriver Techcrunch.

Forbuddet kommer efter, at der i den seneste tid er blevet sået tvivl om sikkerheden hos tjenesten Zoom, der ellers har været en af den internationale tech-verdens helt store vindere under cornavirussens hærgen.

Skolerne i storbyen skal nu i stedet gå over til at bruge Microsoft Teams, der ifølge myndighederne ”tilbyder tilsvarende muligheder, men med et mere passende sikkerhedsniveau.”

Beslutningen kommer efter, at bystyret cybersikkerheds-afdeling har gransket sikkerheden hos Zoom.

”Det er afgørende for os, at vi kan tilbyde et trygt og sikkert miljø for vores elever, når de bruger fjernundervisning. Efter at have gennemgået en række sikkerhedsbekymringer, anbefaler vi, at skolerne stopper med at bruge Zoom så hurtigt som muligt,” siger Danielle Filson, talsperson for skoleforvaltningen hos New York City.

Forbuddet mod Zoom vil komme til at gælde for de cirka 1,1 millioner elever på byens mere end 1800 skoler.

Som Computerworld tidligere har beskrevet er Zoom blevet kastet ud i en række sikkerheds- og privacy-relaterede skandaler.

I sidste uge beklagede Zoom sagerne i et blogindlæg. Her skrev selskabet blandt andet følgende:

”Vi har ikke designet produktet ud fra en tanke om, at i løbet af få uger ville alle personer i verden arbejde, studere og socialisere hjemmefra. Vi har nu en meget bredere gruppe af brugere, der anvender vores produkt i en myriade af uventede måder, der giver os udfordringer vi ikke kunne forudsige, da platformen blev undfanget."

Læs også: Zoom ramt af en stribe sikkerheds-problemer: Hackere kan få fat på brugernes Windows-password
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere