Artikel top billede

Airbnb i desperat corona-træk: Rejser en milliard dollar på ringe vilkår for at overleve

Airbnb er nødlidende og rejser i et desperat træk en milliard dollar i et træk, der halverer selskabets værdiansættelse. Airbnb garanterer investorerne tårnhøjt afkast.

Airbnb er stærkt nødlidende på grund af coronakrisen og er desperat efter at rejse ny kapital.

Det afspejles direkte i de vilkår, som Airbnb har indvilget i i forbindelse med, at selskabet mandag meddelte, at det havde rejst en milliard dollar, der skal investeres i at komme gennem krisen.

Pengene kommer fra to store kapitalfonde, nemlig Silver Lake og Sixth Avenue Companions.

I de seneste uger har selskabet forhandlet med en række andre investorer.

Ifølge Wall Street Journal har selskabet stillet de ny investorer et afkast i udsigt, der er højere end 10 procent.

Ligeledes skal ledelsen ‘styrkes’ efter krav fra de nye investorer, der også får warrants, der angiveligt kan veksles til aktier på en værdifastsættelse på 18 milliarder dollar.

Det svarer til omtrent det halve af den værdi, som Airbnb blev vurderet til at have ved den seneste kapitaltilførsel i 2017.

Det hører med til historien, at Airbnb siger til Wall Street Journal, at avisens oplysninger er ‘vildt upræcise’ - dog uden at fortælle, hvad der så er ‘præcist.’

Læs også: Airbnb ruster sig til kæmpetab - antal af bookninger styrtdykker for fuld fart
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere