Artikel top billede

Bøger: Hård sci-fi på den røde planet

Den klassiske Marstrilogi – Red Mars, Green Mars og Blue Mars – er oplagt eskapisme, når coronahverdagen bliver for lavpraktisk og træls.

Det kan naturligvis være et tilfælde, at Kim Stanley Robinsons klassiske Marstrilogi – Red Mars, Green Mars og Blue Mars – er på samlet 2001 sider.

Men ingen vil vel løfte et øjenbryn, hvis læseren sender en venlig tanke til Arthur C. Clarkes 2001: A Space Odyssey.

Marstrilogien rummer dog hverken mystiske monolitter eller paranoide computere med trang til at låse folk ude i det mørke, iskolde verdensrum.

Det er derimod vaskeægte, teknisk orienteret hard sci-fi med fokus på, hvordan man kan forestille sig, at koloniseringen af Mars vil forløbe.

Man er med i flere hundrede år – lige fra de allerførste pionerer indfinder sig og til planeten huser flydende vand samt en hel civilisation med alt, hvad det indebærer på godt og ondt.

Virkelighedsnært blik på en enorm udfordring

Forfatteren har tænkt virkelig stort og ikke blot fokuseret på de enorme tekniske udfordringer ved at befolke og omforme en hel planet.

Han har også gjort sig en lang række tanker om, hvordan udviklingen af et Marssamfund kan finde sted og om, hvordan der uvægerligt vil opstå konflikter mellem lokale grupperinger og i forhold til ”koloniherrerne” på Jorden.

Marstrilogien er langt fra den klassiske space opera, og forfatteren lefler ikke for sine læsere med aliens, astmatiske skurke, lyssværd og kropumulige romancer på tværs af galaksen.

Men hvis man gerne vil have et mere realistisk bud på, hvordan menneskets fremtid kan forme sig, så er den godt selskab og en fin måde at lade tankerne flyve langt, langt væk, når coronaen har gjort det hele en kende for surt, træls og lavpraktisk.

Har man i øvrigt givet sig i kast med det stærkt anbefalelsesværdige brætspil Terraforming Mars – som vi omtaler andetsteds på cw.dk – vil man hurtigt finde tonsvis af referencer til bøgerne her.

Titel: Red Mars, Green Mars, Blue Mars. Forfatter: Kim Stanley Robinson
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere