Artikel top billede

Teleselskaberne udleverer nu danskernes teledata til corona-kortlægning

Siden 6. april 2020 har Statens Serum Institut modtaget dataset med danskernes teledata.

De danske teleselskaber udleverer nu danskernes teledata til de danske myndigheder, for at bidrage til kortlægningen af Covid19-smitte i landet.

Det oplyser Teleindustrien, teleselskabernes brancheforening, i en meddelelse.

Her beskrives et forløb, hvor Statens Serum Institut (SSI) i slutningen af marts 2020 har efterspurgt de danske teleselskaber om mulighed for assistance til at kortlægge borgernes mobilitet over tid og geografi.

” Konkret ønsker SSI data, der viser, hvor mange personer, som har bevæget sig mellem hvert par af postnumre / kommunegrænser opgjort hver 6 time. Data skal understøtte arbejdet i en ekspertgruppe nedsat i SSI, der på baggrund af forskellige datakilder, skal udvikle matematiske modeller til at belyse udviklingen af COVID-19,” lyder det.

Med disse data regner SSI med at kunne aflæse effekten af myndighedernes tiltag for at mindske Covid19-smitte.

I anmodningen om indsamling af teledata er det specificeret, at danskernes teledata bliver opbevaret i et ’aggregeret og anonymiseret format’.

Læs også: Angrebene mod britiske 5G-master fortsætter: 20 nye ildpåsættelser i påsken

Grønt lys fra tre instanser

Flere myndigheder har været i spil for at sikre det juridiske hjemmel for udlevering af danskernes teleoplysninger.

På tre dage har teleselskaberne sammen med Erhvervsstyrelsen, Justitsministeriet samt Datatilsynet udarbejdet rammerne for behandlingen og levering af teledata til SSI.

6. april 2020 modtog SSI det første dataset med danskerne teledata via Danmarks Statistik.

” Vi håber, at de leverede data vil være værdifulde for myndighedernes og Folketingets arbejde med at få Danmark godt gennem krisen,” slutter Jakob Willer, direktør hos Teleindustrien.

Se også: Telebranchen klar til at assistere med lokationsdataPremium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.