Artikel top billede

Ansatte 20.000 personer i 2019: Nu indfører Google næsten ansættelsesstop

Det nuværende corona-krise tvinger nu Google til at sænke antallet af nyansættelser "signifikant," oplyser søgemaskine-giganten.

Corona-virussen har markant betydning for virksomheder i hele verden, selv blandt de største tech-selskaber.

Derfor indfører selskabet bag Google, Alphabet, tæt på ansættelsesstop for at imødekomme den økonomiske trussel fra corona-virussen.

"Hele den globale økonomi er under pres, og Google og Alphabet er ikke immune over for effekterne af denne globale pandemi," skriver Google-topchefen, Sundar Pitchai til sine medarbejdere ifølge erhvervsmediet Bloomberg.

Læs også: Fælleseuropæisk corona-app får vigtigt rygstød fra Apple og Google

"Vi eksisterer i et økosystem af partnerskaber og forbundne forretninger, hvor mange oplever en signifikant smerte," fortsætter Pitchai i meddelelsen til sine medarbejdere.

Selvom et ansættelsesstop almindeligvis ikke giver de store ændringer, så er beslutningen markant for det gigantiske amerikanske selskab.

Sidste år ansatte søgegiganten nemlig intet mindre end 20.000 nye medarbejdere.

De få nyansættelser som Google fortsat kommer til at foretage, bliver ifølge selskabet inden for særligt udvalgte strategiske områder.

Læs også: Trump: ‘Store forfatnings-mæssige problemer’ i Apple og Googles fælles corona-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere