Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen

Den kommende danske corona-app, der skal anvendes til smittesporing, kommer ikke til at virke på iPhones.

Den kommende danske corona-app, der skal anvendes til smittesporing blandt danskerne, kommer ikke til at virke på iPhones.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsens direktør, Rikke Zeberg, til Altinget.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) meddelte i sidste uge, at han havde igangsat arbejdet med at udvikle en dansk corona-app, som skal anvendes til smittesporing herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Danmark på vej med særlig corona-app - skal overvåge og registrere dine bevægelser..

Men en særlig funktion i iPhone blokerer for appen, som altså dermed ikke vil kunne anvendes af op mod halvdelen af de danske smartphone-brugere - hvis de altså vælger at downloade appen.

"Den store udfordring er, at man ikke kan registrere kontakter med iPhones i dag, fordi styresystemet er designet til at kappe appens forbindelse til bluetooth, når man ikke aktivt bruger appen eller telefonen," siger Rikke Zeberg til Altinget.

Konkret betyder det, at en iPhone automatisk går i dvaletilstand, når den ikke længere er aktiv, hvilket i dette tilfælde betyder når den er uden for rækkevide af en anden telefon med den tilsvarende app.

Skal appen aktiveres herfra, skal det ske manuelt.

Samme problem findes ikke i Android.

Apple og Google meddelte for få dage siden, at de er på vej med en fælles API, der skal anvendes til netop smittesporing.

Tilsammen leverer de to selskaber styresystemer til 99 procent af verdens smartphones.

Du kan læse mere om dette samarbejde her: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

Læs også:

Apple frigiver lokationsdata på brugere i 63 lande - inklusive Danmark: Følger iPhone-brugernes bevægelsesmønstre

Fælleseuropæisk corona-app får vigtigt rygstød fra Apple og Google


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?