Artikel top billede

Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen

Den kommende danske corona-app, der skal anvendes til smittesporing, kommer ikke til at virke på iPhones.

Den kommende danske corona-app, der skal anvendes til smittesporing blandt danskerne, kommer ikke til at virke på iPhones.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsens direktør, Rikke Zeberg, til Altinget.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) meddelte i sidste uge, at han havde igangsat arbejdet med at udvikle en dansk corona-app, som skal anvendes til smittesporing herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Danmark på vej med særlig corona-app - skal overvåge og registrere dine bevægelser..

Men en særlig funktion i iPhone blokerer for appen, som altså dermed ikke vil kunne anvendes af op mod halvdelen af de danske smartphone-brugere - hvis de altså vælger at downloade appen.

"Den store udfordring er, at man ikke kan registrere kontakter med iPhones i dag, fordi styresystemet er designet til at kappe appens forbindelse til bluetooth, når man ikke aktivt bruger appen eller telefonen," siger Rikke Zeberg til Altinget.

Konkret betyder det, at en iPhone automatisk går i dvaletilstand, når den ikke længere er aktiv, hvilket i dette tilfælde betyder når den er uden for rækkevide af en anden telefon med den tilsvarende app.

Skal appen aktiveres herfra, skal det ske manuelt.

Samme problem findes ikke i Android.

Apple og Google meddelte for få dage siden, at de er på vej med en fælles API, der skal anvendes til netop smittesporing.

Tilsammen leverer de to selskaber styresystemer til 99 procent af verdens smartphones.

Du kan læse mere om dette samarbejde her: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

Læs også:

Apple frigiver lokationsdata på brugere i 63 lande - inklusive Danmark: Følger iPhone-brugernes bevægelsesmønstre

Fælleseuropæisk corona-app får vigtigt rygstød fra Apple og Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere