Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen

Den kommende danske corona-app, der skal anvendes til smittesporing, kommer ikke til at virke på iPhones.

Den kommende danske corona-app, der skal anvendes til smittesporing blandt danskerne, kommer ikke til at virke på iPhones.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsens direktør, Rikke Zeberg, til Altinget.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) meddelte i sidste uge, at han havde igangsat arbejdet med at udvikle en dansk corona-app, som skal anvendes til smittesporing herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Danmark på vej med særlig corona-app - skal overvåge og registrere dine bevægelser..

Men en særlig funktion i iPhone blokerer for appen, som altså dermed ikke vil kunne anvendes af op mod halvdelen af de danske smartphone-brugere - hvis de altså vælger at downloade appen.

"Den store udfordring er, at man ikke kan registrere kontakter med iPhones i dag, fordi styresystemet er designet til at kappe appens forbindelse til bluetooth, når man ikke aktivt bruger appen eller telefonen," siger Rikke Zeberg til Altinget.

Konkret betyder det, at en iPhone automatisk går i dvaletilstand, når den ikke længere er aktiv, hvilket i dette tilfælde betyder når den er uden for rækkevide af en anden telefon med den tilsvarende app.

Skal appen aktiveres herfra, skal det ske manuelt.

Samme problem findes ikke i Android.

Apple og Google meddelte for få dage siden, at de er på vej med en fælles API, der skal anvendes til netop smittesporing.

Tilsammen leverer de to selskaber styresystemer til 99 procent af verdens smartphones.

Du kan læse mere om dette samarbejde her: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

Læs også:

Apple frigiver lokationsdata på brugere i 63 lande - inklusive Danmark: Følger iPhone-brugernes bevægelsesmønstre

Fælleseuropæisk corona-app får vigtigt rygstød fra Apple og Google


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.