Artikel top billede

Danmark på vej med særlig corona-app - skal overvåge og registrere dine bevægelser

Inden for de kommende uger er de danske sundhedsmyndigheder klar med en app, der skal anvendes specifikt til at overvåge danskernes bevægelsesmønstre.

Inden for de kommende uger vil det blive muligt at downloade en app, der specifikt skal anvendes til at sende brugernes bevægelsesmønstre videre til de danske sundhedsmyndigheder.

Oplysningerne skal anvendes som datagrundlag i de danske sundhedsmyndigheders arbejde med at få styr på corona-virussens udbredelse - og den bliver frivillig at downloade.

Det fremgår af de nye retningslinier, som statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mandag aften præsenterede for danskerne og efterfølgende offentliggjorde.

Den pågældende app - som vil kunne downloades af alle over 15 år - får relativt høj nøjagtighed og vil i første version blandt andet kunne registrere, hvis brugeren opholder sig inden for omkring en meter fra en anden bruger af app’en.

Sundhedsmyndighederne understreger, at alle data vil blive anvendt i anonymiseret form.

Data kan dels ‘styrke datagrundlaget for sundhedsmyndighedernes løbende epidemiologiske overvågning af smitteudbredelse og dermed understøtte beslutningerne om den gradvise åbning af samfundet, dels understøtte en hensigtsmæssig adfærd blandt borgere, som kan minimere smitteudbredelse i takt med, at samfundet gradvist genåbnes,” hedder det i det udsendte materiale.

Det finder du i sin helhed her: Covid-19: Første trin i kontrolleret genåbning af det danske samfund.

App'en kommer til at udgøre en del af den ekstraordinære dataindsamling, som myndighederne har iværksat på grund af corona-virussen.

Myndighederne indsamler i dag også data fra eksempelvis de danske telemaster, ligesom DK Hostmaster udleverer informationer om samtlige ny-registreringer til politiet for tiden.

Læs også:

DK Hostmaster udleverer data om domæne-ordrer til dansk politi

Google frigiver overblik over lokationsdata på brugere i 131 lande: Se de danske bevægelsesmønstre her

Telebranchen klar til at assistere med lokationsdata

Statens Serum Institut vil have adgang til lokationsdata om danskernes mobiltelefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere