Artikel top billede

Danmark på vej med særlig corona-app - skal overvåge og registrere dine bevægelser

Inden for de kommende uger er de danske sundhedsmyndigheder klar med en app, der skal anvendes specifikt til at overvåge danskernes bevægelsesmønstre.

Inden for de kommende uger vil det blive muligt at downloade en app, der specifikt skal anvendes til at sende brugernes bevægelsesmønstre videre til de danske sundhedsmyndigheder.

Oplysningerne skal anvendes som datagrundlag i de danske sundhedsmyndigheders arbejde med at få styr på corona-virussens udbredelse - og den bliver frivillig at downloade.

Det fremgår af de nye retningslinier, som statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mandag aften præsenterede for danskerne og efterfølgende offentliggjorde.

Den pågældende app - som vil kunne downloades af alle over 15 år - får relativt høj nøjagtighed og vil i første version blandt andet kunne registrere, hvis brugeren opholder sig inden for omkring en meter fra en anden bruger af app’en.

Sundhedsmyndighederne understreger, at alle data vil blive anvendt i anonymiseret form.

Data kan dels ‘styrke datagrundlaget for sundhedsmyndighedernes løbende epidemiologiske overvågning af smitteudbredelse og dermed understøtte beslutningerne om den gradvise åbning af samfundet, dels understøtte en hensigtsmæssig adfærd blandt borgere, som kan minimere smitteudbredelse i takt med, at samfundet gradvist genåbnes,” hedder det i det udsendte materiale.

Det finder du i sin helhed her: Covid-19: Første trin i kontrolleret genåbning af det danske samfund.

App'en kommer til at udgøre en del af den ekstraordinære dataindsamling, som myndighederne har iværksat på grund af corona-virussen.

Myndighederne indsamler i dag også data fra eksempelvis de danske telemaster, ligesom DK Hostmaster udleverer informationer om samtlige ny-registreringer til politiet for tiden.

Læs også:

DK Hostmaster udleverer data om domæne-ordrer til dansk politi

Google frigiver overblik over lokationsdata på brugere i 131 lande: Se de danske bevægelsesmønstre her

Telebranchen klar til at assistere med lokationsdata

Statens Serum Institut vil have adgang til lokationsdata om danskernes mobiltelefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet
Computerworld Image 2021 VMware sidder ikke inde med det mest velkendte brand i Danmark, men alligevel ryger selskabet til tops i årets image-undersøgelse. Virtualiserings-giganten høster nemlig anerkendelse på en række afgørende parametre.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.