Danmark på vej med særlig corona-app - skal overvåge og registrere dine bevægelser

Inden for de kommende uger er de danske sundhedsmyndigheder klar med en app, der skal anvendes specifikt til at overvåge danskernes bevægelsesmønstre.

Inden for de kommende uger vil det blive muligt at downloade en app, der specifikt skal anvendes til at sende brugernes bevægelsesmønstre videre til de danske sundhedsmyndigheder.

Oplysningerne skal anvendes som datagrundlag i de danske sundhedsmyndigheders arbejde med at få styr på corona-virussens udbredelse - og den bliver frivillig at downloade.

Det fremgår af de nye retningslinier, som statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mandag aften præsenterede for danskerne og efterfølgende offentliggjorde.

Den pågældende app - som vil kunne downloades af alle over 15 år - får relativt høj nøjagtighed og vil i første version blandt andet kunne registrere, hvis brugeren opholder sig inden for omkring en meter fra en anden bruger af app’en.

Sundhedsmyndighederne understreger, at alle data vil blive anvendt i anonymiseret form.

Data kan dels ‘styrke datagrundlaget for sundhedsmyndighedernes løbende epidemiologiske overvågning af smitteudbredelse og dermed understøtte beslutningerne om den gradvise åbning af samfundet, dels understøtte en hensigtsmæssig adfærd blandt borgere, som kan minimere smitteudbredelse i takt med, at samfundet gradvist genåbnes,” hedder det i det udsendte materiale.

Det finder du i sin helhed her: Covid-19: Første trin i kontrolleret genåbning af det danske samfund.

App'en kommer til at udgøre en del af den ekstraordinære dataindsamling, som myndighederne har iværksat på grund af corona-virussen.

Myndighederne indsamler i dag også data fra eksempelvis de danske telemaster, ligesom DK Hostmaster udleverer informationer om samtlige ny-registreringer til politiet for tiden.

Læs også:

DK Hostmaster udleverer data om domæne-ordrer til dansk politi

Google frigiver overblik over lokationsdata på brugere i 131 lande: Se de danske bevægelsesmønstre her

Telebranchen klar til at assistere med lokationsdata

Statens Serum Institut vil have adgang til lokationsdata om danskernes mobiltelefoner


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.