Artikel top billede

Film: En chip ser rødt på Netflix

I Upgrade får en lammet mand førligheden igen med hjælp fra en AI-udstyret chip med forkærlighed for selvtægt, ultravold og akavet kampsport. Resultatet er ikke uden sort humor.

Filmen Upgrade foregår i en ikke superfjern fremtid med selvkørende biler på gaden og politidroner over ethvert gadehjørne.

Her sætter den let bagstræberiske Grey klassiske muskelbiler i stand og sælger dem videre til velhavere.

Det hygger han sig godt med, mens den karrieremindede og succesfulde hustru Asha for alvor skaffer parret brød på bordet.

Men et voldsomt overfald lukker ned for lykken. Asha mister livet, Grey lammes fra halsen og ned, og politiet er – allestedsnærværende overvågning til trods – ikke til megen hjælp i jagten på gerningsmændene.

Heldigvis tilbyder den excentriske og vulgært velhavende technofyrste Eron ham en opgradering i form af STEM; en chip med AI, som kan styre Greys krop og give ham førligheden igen.

STEM udstyrer ham også med guddommeligt overblik, lynhurtige bevægelser og en ekstremt effektiv – om end svært akavet – kampsportsstil.

Hvilket alt sammen er ganske nyttigt, når man på egen hånd giver sig til at jage misæderne. Der selv er udstyret med diverse tekniske implantater, der gør dem svære at bide skeer med.

Hurtigt viser det sig dog, at STEM har sin helt egen vilje og en lidt usund forkærlighed for ultravold, hvilket skaffer Grey en del problemer på halsen.

For tiden er det lidt som at vinde i Lotto at trawle Netflix igennem og falde over en film, man hverken har set før, og som viser sig at være virkelig solid underholdning.

Det er Upgrade et godt eksempel på. Den australske film har et par år på bagen, men er fløjet langt under radaren, blandt andet fordi både instruktør og medvirkende er stort set ukendte herhjemme.

Men det skal man ikke lade sig narre af. Upgrade parrer flotte effekter og et solidt manus med en undertiden ret sort humor og kan varmt anbefales.

Titel: Upgrade. Streaming: Netflix, Cmore m.fl.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere