Artikel top billede

Film: En chip ser rødt på Netflix

I Upgrade får en lammet mand førligheden igen med hjælp fra en AI-udstyret chip med forkærlighed for selvtægt, ultravold og akavet kampsport. Resultatet er ikke uden sort humor.

Filmen Upgrade foregår i en ikke superfjern fremtid med selvkørende biler på gaden og politidroner over ethvert gadehjørne.

Her sætter den let bagstræberiske Grey klassiske muskelbiler i stand og sælger dem videre til velhavere.

Det hygger han sig godt med, mens den karrieremindede og succesfulde hustru Asha for alvor skaffer parret brød på bordet.

Men et voldsomt overfald lukker ned for lykken. Asha mister livet, Grey lammes fra halsen og ned, og politiet er – allestedsnærværende overvågning til trods – ikke til megen hjælp i jagten på gerningsmændene.

Heldigvis tilbyder den excentriske og vulgært velhavende technofyrste Eron ham en opgradering i form af STEM; en chip med AI, som kan styre Greys krop og give ham førligheden igen.

STEM udstyrer ham også med guddommeligt overblik, lynhurtige bevægelser og en ekstremt effektiv – om end svært akavet – kampsportsstil.

Hvilket alt sammen er ganske nyttigt, når man på egen hånd giver sig til at jage misæderne. Der selv er udstyret med diverse tekniske implantater, der gør dem svære at bide skeer med.

Hurtigt viser det sig dog, at STEM har sin helt egen vilje og en lidt usund forkærlighed for ultravold, hvilket skaffer Grey en del problemer på halsen.

For tiden er det lidt som at vinde i Lotto at trawle Netflix igennem og falde over en film, man hverken har set før, og som viser sig at være virkelig solid underholdning.

Det er Upgrade et godt eksempel på. Den australske film har et par år på bagen, men er fløjet langt under radaren, blandt andet fordi både instruktør og medvirkende er stort set ukendte herhjemme.

Men det skal man ikke lade sig narre af. Upgrade parrer flotte effekter og et solidt manus med en undertiden ret sort humor og kan varmt anbefales.

Titel: Upgrade. Streaming: Netflix, Cmore m.fl.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere