Artikel top billede

Barske forhold i den danske spilbranche: 61 procent snyder sig selv for lønhop

I den danske spilbranche kunne tre ud af fem ansatte få en bedre løn, ved at skifte branche, vurderer de.

Mange snyder sig selv for penge og tid, hvis man arbejde i den danske spilbranche.

Lange arbejdsuger og dårlig løn er realiteten hos et flertal af de adspurgte i en undersøgelse af den danske spilbranche, som Prosa har udarbejdet. Det skriver DR.

Her svarer mere end tre ud af fem af deltagerne, i alt 61 procent, at de får en lavere løn, end de vil kunne få i en anden branche.

Samtidig svarer en ud af fem, at der regelmæssigt bliver arbejdet i op til 45 timer eller mere i såkaldte ’crunch’ sessioner, hvor der ydes ekstraordinært overarbejde.

Forholdende er bekymrende, særligt fordi lønnen ikke nødvendigvis følger med, mener faglig konsulent hos Prosa, Bjarke Friborg.

”Der var 20 procent (af undersøgelsens respondenter), der regelmæssigt arbejdede op til 45 timer eller mere per uge. Det er simpelthen et tegn på indarbejdet crunch i branchen. Det, synes vi, er bekymrende – særligt når det sammenholdes med, at der er meget, meget få, der bliver honoreret for det overarbejde, de lægger,” siger han.

Bjarke Friborg noterer sig samtidigt, at crunch-fænomenet’ er så indgroet i medarbejdernes bevidsthed, at det ofte ikke bemærkes blandt de ansatte.

Samtidig understreger han, at mange af spilbranchens Prosa-medlemmer er glade for deres beskæftigelse, som beskrives som værende ’sjov, kreativ og professionelt udfordrende’.

Prosas undersøgelse foregik blandt 71 Prosa-medlemmer i spilbranchen fortaget i perioden fra 27. juni til 1. juli 2019.

Undersøgelsen resultater kan læses her.

Læs også: Ansatte i den danske spilbranche klager over arbejdsforhold: Det er det vilde vesten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.