Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Barske forhold i den danske spilbranche: 61 procent snyder sig selv for lønhop

I den danske spilbranche kunne tre ud af fem ansatte få en bedre løn, ved at skifte branche, vurderer de.

Mange snyder sig selv for penge og tid, hvis man arbejde i den danske spilbranche.

Lange arbejdsuger og dårlig løn er realiteten hos et flertal af de adspurgte i en undersøgelse af den danske spilbranche, som Prosa har udarbejdet. Det skriver DR.

Her svarer mere end tre ud af fem af deltagerne, i alt 61 procent, at de får en lavere løn, end de vil kunne få i en anden branche.

Samtidig svarer en ud af fem, at der regelmæssigt bliver arbejdet i op til 45 timer eller mere i såkaldte ’crunch’ sessioner, hvor der ydes ekstraordinært overarbejde.

Forholdende er bekymrende, særligt fordi lønnen ikke nødvendigvis følger med, mener faglig konsulent hos Prosa, Bjarke Friborg.

”Der var 20 procent (af undersøgelsens respondenter), der regelmæssigt arbejdede op til 45 timer eller mere per uge. Det er simpelthen et tegn på indarbejdet crunch i branchen. Det, synes vi, er bekymrende – særligt når det sammenholdes med, at der er meget, meget få, der bliver honoreret for det overarbejde, de lægger,” siger han.

Bjarke Friborg noterer sig samtidigt, at crunch-fænomenet’ er så indgroet i medarbejdernes bevidsthed, at det ofte ikke bemærkes blandt de ansatte.

Samtidig understreger han, at mange af spilbranchens Prosa-medlemmer er glade for deres beskæftigelse, som beskrives som værende ’sjov, kreativ og professionelt udfordrende’.

Prosas undersøgelse foregik blandt 71 Prosa-medlemmer i spilbranchen fortaget i perioden fra 27. juni til 1. juli 2019.

Undersøgelsen resultater kan læses her.

Læs også: Ansatte i den danske spilbranche klager over arbejdsforhold: Det er det vilde vesten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere