Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Amazon har i al hemmelighed høstet leverandør-data til at udvikle konkurrerende produkter

Amazon har i al hemmelighed høstet data fra e-handelsportalens uafhængige leverandører og udnyttet til dem at udvikle egne Amazon-produkter, der skal konkurrere med originalerne.

I al hemmelighed har Amazon høstet data fra de uafhængige leverandører, der sælger deres varer via Amazons store webportal og udnyttet dem til at udvikle konkurrerende produkter under eget navn.

Det skriver Wall Street Journal, der samtidig fastslår, at fremgangsmåden er i strid med Amazons nedskrevne politik.

Amazon har nemlig forlængst fastslået, at selskabet ikke anvender data fra tredjeparts-forhandlerne på Amazon-portalen, når selskabet producerer og sælger egne produkter.

De sælges typisk side om side med produkter fra de uafhængige forhandlere, hvoraf mange har opbygget nærmest hele deres forretning på Amazon.

Mange af forretningerne bygger typisk på indsamling og behandling af store mængder data fra portalen om kundevaner, indkøbsvaner, priser og meget andet.

Disse data regner de enkelte forhandlere for at være propreitære og deres egne.

Wall Street Journal har gennemført interviews med mere end 20 tidligere Amazon-medarbejdere, der har arbejdet med netop disse sager.

De peger samstemmende på, at Amazon systematisk har høstet data fra trejdeparts-leverandørerne.

Data kan eksempelvis anvendes til at beslutte, hvilke produkter, der skal udvikles, hvilke markeder man skal ind på, hvordan produktet skal udformes, hvordan det skal prisfastsættes og flere andre ting.

Wall Street Journal nævner et konkret eksempel, hvor Amazon-ansatte gennemgik dokumenter og data om en godt sælgende bagagerums-inddeler til biler fra en ekstern forhandler.

De indeholdte detaljer om salgstal, afregning til Amazon for marketing og shipping og hvor meget Amazon tjente på hvert salg.

Kort tid efter lancerede Amazon et konkurrerende produkt under eget navn.

Amazon meddeler til avisen, at selskabet ‘strengt forbyder’ dets ansatte at anvende denne type data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere