Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Amazon har i al hemmelighed høstet leverandør-data til at udvikle konkurrerende produkter

Amazon har i al hemmelighed høstet data fra e-handelsportalens uafhængige leverandører og udnyttet til dem at udvikle egne Amazon-produkter, der skal konkurrere med originalerne.

I al hemmelighed har Amazon høstet data fra de uafhængige leverandører, der sælger deres varer via Amazons store webportal og udnyttet dem til at udvikle konkurrerende produkter under eget navn.

Det skriver Wall Street Journal, der samtidig fastslår, at fremgangsmåden er i strid med Amazons nedskrevne politik.

Amazon har nemlig forlængst fastslået, at selskabet ikke anvender data fra tredjeparts-forhandlerne på Amazon-portalen, når selskabet producerer og sælger egne produkter.

De sælges typisk side om side med produkter fra de uafhængige forhandlere, hvoraf mange har opbygget nærmest hele deres forretning på Amazon.

Mange af forretningerne bygger typisk på indsamling og behandling af store mængder data fra portalen om kundevaner, indkøbsvaner, priser og meget andet.

Disse data regner de enkelte forhandlere for at være propreitære og deres egne.

Wall Street Journal har gennemført interviews med mere end 20 tidligere Amazon-medarbejdere, der har arbejdet med netop disse sager.

De peger samstemmende på, at Amazon systematisk har høstet data fra trejdeparts-leverandørerne.

Data kan eksempelvis anvendes til at beslutte, hvilke produkter, der skal udvikles, hvilke markeder man skal ind på, hvordan produktet skal udformes, hvordan det skal prisfastsættes og flere andre ting.

Wall Street Journal nævner et konkret eksempel, hvor Amazon-ansatte gennemgik dokumenter og data om en godt sælgende bagagerums-inddeler til biler fra en ekstern forhandler.

De indeholdte detaljer om salgstal, afregning til Amazon for marketing og shipping og hvor meget Amazon tjente på hvert salg.

Kort tid efter lancerede Amazon et konkurrerende produkt under eget navn.

Amazon meddeler til avisen, at selskabet ‘strengt forbyder’ dets ansatte at anvende denne type data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere