Artikel top billede

Amazon har i al hemmelighed høstet leverandør-data til at udvikle konkurrerende produkter

Amazon har i al hemmelighed høstet data fra e-handelsportalens uafhængige leverandører og udnyttet til dem at udvikle egne Amazon-produkter, der skal konkurrere med originalerne.

I al hemmelighed har Amazon høstet data fra de uafhængige leverandører, der sælger deres varer via Amazons store webportal og udnyttet dem til at udvikle konkurrerende produkter under eget navn.

Det skriver Wall Street Journal, der samtidig fastslår, at fremgangsmåden er i strid med Amazons nedskrevne politik.

Amazon har nemlig forlængst fastslået, at selskabet ikke anvender data fra tredjeparts-forhandlerne på Amazon-portalen, når selskabet producerer og sælger egne produkter.

De sælges typisk side om side med produkter fra de uafhængige forhandlere, hvoraf mange har opbygget nærmest hele deres forretning på Amazon.

Mange af forretningerne bygger typisk på indsamling og behandling af store mængder data fra portalen om kundevaner, indkøbsvaner, priser og meget andet.

Disse data regner de enkelte forhandlere for at være propreitære og deres egne.

Wall Street Journal har gennemført interviews med mere end 20 tidligere Amazon-medarbejdere, der har arbejdet med netop disse sager.

De peger samstemmende på, at Amazon systematisk har høstet data fra trejdeparts-leverandørerne.

Data kan eksempelvis anvendes til at beslutte, hvilke produkter, der skal udvikles, hvilke markeder man skal ind på, hvordan produktet skal udformes, hvordan det skal prisfastsættes og flere andre ting.

Wall Street Journal nævner et konkret eksempel, hvor Amazon-ansatte gennemgik dokumenter og data om en godt sælgende bagagerums-inddeler til biler fra en ekstern forhandler.

De indeholdte detaljer om salgstal, afregning til Amazon for marketing og shipping og hvor meget Amazon tjente på hvert salg.

Kort tid efter lancerede Amazon et konkurrerende produkt under eget navn.

Amazon meddeler til avisen, at selskabet ‘strengt forbyder’ dets ansatte at anvende denne type data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere