Artikel top billede

Microsoft jagter Google Chrome-brugere med reklamer for Edge

Microsofts Edge-browser og Outlook er bedre i kombination, lyder det fra Microsoft, der opfordrer Chrome-brugere til at skifte browser for at få mere ud af Microsofts teknologier.

I flere år har Google placeret pop-up reklamer på forskellige af selskabets produkter i forsøget på at få folk til at skifte til Googles Chrome-browser med beskeden om, at det giver langt bedre performance, flere funktioner og mere sikkerhed.

Google har da også sikret sig en dominerende position på browser-markedet, hvor Chrome i dag uden sammenligning er den mest populære internetbrowser i verden.

Men Chrome er begyndt at vise svaghedstegn, da browsere fra Microsoft og Apple oplever en større fremgang.

I jagten på Google har Microsoft nu fulgt Googles eksempel og intensiveret presset på brugerne med kampanger.

Det ses blandt andet via Outlook, hvor Chrome-brugere får reklamer for, at Edge spiller langt bedre sammen med Microsofts e-mail-tjeneste.

Det skriver Cnet.

"Microsoft Edge + Outlook = Er bedre sammen," lyder det i en af beskederne i toppen af Outlook.com-hjemmesiden ifølge Cnet.

Klikker man på linket, ryger man direkte til en download-side for Edge. Men ifølge Cnet fremgår det ikke på hvilke måder, Microsofts teknologier skulle fungere bedre.

Lignende reklamer for Edge er også set i Windows 10-startmenuen, lyder det.

Læs også: Her er årets mest populære browsere: Chrome mister momentum, mens Microsoft og Apple vinder frem

Chrome dominerer

Fremstødet er et eksempel på, hvordan tech-giganterne bruger deres magt et sted til at promovere deres browsere. Og lige nu skal der et stort fremstød til for at vifte Google af pinden.

Chrome står lige nu for 64 procent af den globale webtrafik ifølge tal fra analysevirksomheden Statcounter.

Microsoft har været i gang med at udrulle selskabets nye browser, der bygger på open source-motoren Chromium. Den er blevet kaldt for ‘Chredge’ og ‘Edgium.’

Processen med at udskifte Edge-browserne til den nye udgave kommer til at ske gradvist og via de løbende Windows-opdateringer.

Corona-krisen har dog betydet, at både Microsoft og Google har droslet ned for opdateringerne af browserne.

Microsoft har således meddelt, at selskabet sætter opgraderinger af Edge-browseren på pause. Selskabet var ellers på trapperne til at lancere Edge 81.

Læs mere her: Google og Microsoft dropper nye versioner af Chrome og Edge på ubestemt tid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere