Artikel top billede

Microsoft jagter Google Chrome-brugere med reklamer for Edge

Microsofts Edge-browser og Outlook er bedre i kombination, lyder det fra Microsoft, der opfordrer Chrome-brugere til at skifte browser for at få mere ud af Microsofts teknologier.

I flere år har Google placeret pop-up reklamer på forskellige af selskabets produkter i forsøget på at få folk til at skifte til Googles Chrome-browser med beskeden om, at det giver langt bedre performance, flere funktioner og mere sikkerhed.

Google har da også sikret sig en dominerende position på browser-markedet, hvor Chrome i dag uden sammenligning er den mest populære internetbrowser i verden.

Men Chrome er begyndt at vise svaghedstegn, da browsere fra Microsoft og Apple oplever en større fremgang.

I jagten på Google har Microsoft nu fulgt Googles eksempel og intensiveret presset på brugerne med kampanger.

Det ses blandt andet via Outlook, hvor Chrome-brugere får reklamer for, at Edge spiller langt bedre sammen med Microsofts e-mail-tjeneste.

Det skriver Cnet.

"Microsoft Edge + Outlook = Er bedre sammen," lyder det i en af beskederne i toppen af Outlook.com-hjemmesiden ifølge Cnet.

Klikker man på linket, ryger man direkte til en download-side for Edge. Men ifølge Cnet fremgår det ikke på hvilke måder, Microsofts teknologier skulle fungere bedre.

Lignende reklamer for Edge er også set i Windows 10-startmenuen, lyder det.

Læs også: Her er årets mest populære browsere: Chrome mister momentum, mens Microsoft og Apple vinder frem

Chrome dominerer

Fremstødet er et eksempel på, hvordan tech-giganterne bruger deres magt et sted til at promovere deres browsere. Og lige nu skal der et stort fremstød til for at vifte Google af pinden.

Chrome står lige nu for 64 procent af den globale webtrafik ifølge tal fra analysevirksomheden Statcounter.

Microsoft har været i gang med at udrulle selskabets nye browser, der bygger på open source-motoren Chromium. Den er blevet kaldt for ‘Chredge’ og ‘Edgium.’

Processen med at udskifte Edge-browserne til den nye udgave kommer til at ske gradvist og via de løbende Windows-opdateringer.

Corona-krisen har dog betydet, at både Microsoft og Google har droslet ned for opdateringerne af browserne.

Microsoft har således meddelt, at selskabet sætter opgraderinger af Edge-browseren på pause. Selskabet var ellers på trapperne til at lancere Edge 81.

Læs mere her: Google og Microsoft dropper nye versioner af Chrome og Edge på ubestemt tid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere