Microsoft jagter Google Chrome-brugere med reklamer for Edge

Microsofts Edge-browser og Outlook er bedre i kombination, lyder det fra Microsoft, der opfordrer Chrome-brugere til at skifte browser for at få mere ud af Microsofts teknologier.

I flere år har Google placeret pop-up reklamer på forskellige af selskabets produkter i forsøget på at få folk til at skifte til Googles Chrome-browser med beskeden om, at det giver langt bedre performance, flere funktioner og mere sikkerhed.

Google har da også sikret sig en dominerende position på browser-markedet, hvor Chrome i dag uden sammenligning er den mest populære internetbrowser i verden.

Men Chrome er begyndt at vise svaghedstegn, da browsere fra Microsoft og Apple oplever en større fremgang.

I jagten på Google har Microsoft nu fulgt Googles eksempel og intensiveret presset på brugerne med kampanger.

Det ses blandt andet via Outlook, hvor Chrome-brugere får reklamer for, at Edge spiller langt bedre sammen med Microsofts e-mail-tjeneste.

Det skriver Cnet.

"Microsoft Edge + Outlook = Er bedre sammen," lyder det i en af beskederne i toppen af Outlook.com-hjemmesiden ifølge Cnet.

Klikker man på linket, ryger man direkte til en download-side for Edge. Men ifølge Cnet fremgår det ikke på hvilke måder, Microsofts teknologier skulle fungere bedre.

Lignende reklamer for Edge er også set i Windows 10-startmenuen, lyder det.

Læs også: Her er årets mest populære browsere: Chrome mister momentum, mens Microsoft og Apple vinder frem

Chrome dominerer
Fremstødet er et eksempel på, hvordan tech-giganterne bruger deres magt et sted til at promovere deres browsere. Og lige nu skal der et stort fremstød til for at vifte Google af pinden.

Chrome står lige nu for 64 procent af den globale webtrafik ifølge tal fra analysevirksomheden Statcounter.

Microsoft har været i gang med at udrulle selskabets nye browser, der bygger på open source-motoren Chromium. Den er blevet kaldt for ‘Chredge’ og ‘Edgium.’

Processen med at udskifte Edge-browserne til den nye udgave kommer til at ske gradvist og via de løbende Windows-opdateringer.

Corona-krisen har dog betydet, at både Microsoft og Google har droslet ned for opdateringerne af browserne.

Microsoft har således meddelt, at selskabet sætter opgraderinger af Edge-browseren på pause. Selskabet var ellers på trapperne til at lancere Edge 81.

Læs mere her: Google og Microsoft dropper nye versioner af Chrome og Edge på ubestemt tid


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
5 gode råd til det sikre og effektive projektarbejde - og selvom det sker hjemmefra
Hjemme- og fjernarbejde behøver ikke at koste på produktiviteten i dine projekter. I dette whitepaper kan du derfor læse fem gode råd til at få dine projekter sikkert i hus - også selvom hovedparten af arbejdet sker andre steder end på arbejdspladsen. De fem råd handler blandt andet om kommunikationen, holdånden, sikkerheden og opsamling af viden når du arbejder hjemmefra.