Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Microsoft jagter Google Chrome-brugere med reklamer for Edge

Microsofts Edge-browser og Outlook er bedre i kombination, lyder det fra Microsoft, der opfordrer Chrome-brugere til at skifte browser for at få mere ud af Microsofts teknologier.

I flere år har Google placeret pop-up reklamer på forskellige af selskabets produkter i forsøget på at få folk til at skifte til Googles Chrome-browser med beskeden om, at det giver langt bedre performance, flere funktioner og mere sikkerhed.

Google har da også sikret sig en dominerende position på browser-markedet, hvor Chrome i dag uden sammenligning er den mest populære internetbrowser i verden.

Men Chrome er begyndt at vise svaghedstegn, da browsere fra Microsoft og Apple oplever en større fremgang.

I jagten på Google har Microsoft nu fulgt Googles eksempel og intensiveret presset på brugerne med kampanger.

Det ses blandt andet via Outlook, hvor Chrome-brugere får reklamer for, at Edge spiller langt bedre sammen med Microsofts e-mail-tjeneste.

Det skriver Cnet.

"Microsoft Edge + Outlook = Er bedre sammen," lyder det i en af beskederne i toppen af Outlook.com-hjemmesiden ifølge Cnet.

Klikker man på linket, ryger man direkte til en download-side for Edge. Men ifølge Cnet fremgår det ikke på hvilke måder, Microsofts teknologier skulle fungere bedre.

Lignende reklamer for Edge er også set i Windows 10-startmenuen, lyder det.

Læs også: Her er årets mest populære browsere: Chrome mister momentum, mens Microsoft og Apple vinder frem

Chrome dominerer
Fremstødet er et eksempel på, hvordan tech-giganterne bruger deres magt et sted til at promovere deres browsere. Og lige nu skal der et stort fremstød til for at vifte Google af pinden.

Chrome står lige nu for 64 procent af den globale webtrafik ifølge tal fra analysevirksomheden Statcounter.

Microsoft har været i gang med at udrulle selskabets nye browser, der bygger på open source-motoren Chromium. Den er blevet kaldt for ‘Chredge’ og ‘Edgium.’

Processen med at udskifte Edge-browserne til den nye udgave kommer til at ske gradvist og via de løbende Windows-opdateringer.

Corona-krisen har dog betydet, at både Microsoft og Google har droslet ned for opdateringerne af browserne.

Microsoft har således meddelt, at selskabet sætter opgraderinger af Edge-browseren på pause. Selskabet var ellers på trapperne til at lancere Edge 81.

Læs mere her: Google og Microsoft dropper nye versioner af Chrome og Edge på ubestemt tid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.