Artikel top billede

Du skal skifte password straks: Hackere har fået adgang til 160.000 Nintendo-konti

Hackere har siden begyndelsen af april haft adgang til 160.000 bruger-profiler hos Nintendo. Selskabet ‘beklager dybt.’’

Siden begyndelsen af april har hackere haft adgang til 160.000 brugerkontoer hos den japanske spilgigant Nintendo, hvor de har været i stand til at logge ind uden tilladelse.

Ifølge amerikanske CNN har lækket betydet, at hackerne har kunnet spille spil i andre navne samt se de ramte spilleres identiteter, fødselsdato, lande og mail-adresser.

Ligeldes har de kunnet få adgang til de af brugernes betalingsoplysninger, der har været forbundet til de enkelte konti - inklusive PayPal-konti og de kreditkort, der er blevet anvendt til at købe produkter og ydelser og på Nintendos platform.

“Vi undskylder dybt til vores kunder og andre for enhver forstyrrelse og bekymring. For fremtiden vil vi gøre os umage med at styrke sikkerheden og sikre, at noget lignende ikke vil kunne gentage sig,” lyder det fra Nintendo.

Ifølge CNN drejer lækket sig om Nintendo Network ID, der primært anvendes til ældre Nintendo 3DS- og Wii U-konsoller.

Det er ikke nødvendigt at oprette en profil på Nintendo Network ID for at spille på det nyere Nintendo Switch.

Nintendo er nu i fuld gang med at sende mails til de ramte brugere med opfordring om omgående at skifte password.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere