Zoom overrasker ved at vælge Oracle som ny cloudleverandør - fravælger Microsoft, Amazon og Google

AWS, Azure og Google Cloud må se sig slået af Oracle i kampen om at få en ny aftale med den fremadstormende videokonference-tjeneste Zoom.

Det blev hverken Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure eller Google Cloud, der fik en ny aftale i hus med den populære og ombejlede videokonference-tjeneste Zoom.

I stedet vælger Zoom, der har opnået en enorm popularitet under coronakrisen, nu Oracle som ny cloud-leverandør.

Det oplyser Oracle i en pressemeddelelse.

Zoom har dog i forvejen cloud-aftaler med både AWS, og selskabet oplyser til det amerikanske tech-medie Zdnet, at selskabet gør brug af et multi-cloud-miljø og fortsat også vil anvende AWS og Microsoft Azure som leverandører.

300 millioner daglige brugere
Zoom har i løbet af coronakrisen oplevet, at tjenesten pludselig skulle håndtere op mod 300 millioner brugere hver eneste dag, og det har stillet nye krav til selskabets infrastruktur.

”Vi har på det seneste oplevet en betydelig vækst i vores forretning, og det betyder, at vi har skulle udvide vores service-kapacitet drastisk,” siger Zooms topchef Eric Yuan ifølge en pressemeddelelse.

Zoom fremhæver i pressemeddelelsen pålidelighed, sikkerhed og skalerings-muligheder som nogle af årsagerne til at valget faldt på Oracle Cloud.

”Både som kunde og cloud-leverandør er vi er stolte af at arbejde sammen med Zoom,” siger Oracles topchef Safran Catz.

Læs også: Oracle opruster massivt med datacentre på globalt plan - men ikke i Danmark: "Det er nok for de danske kunder med vores fire datacentre i EU"

Oracle-valg overrasker
Det amerikanske tech-medie Techcrunch betegner det som overraskende, at en af tidens mest hypede tech-virksomheder har valgt en aftale med Oracle fremfor indgå et nyt elelr udvidet samarbejde med en af de tre store cloud-selskaber Amazon Web Services, Microsoft Azure og Google Cloud, der til sammen sidder på over halvdelen af cloudmarkedet.

Analytikeren Brent Leary, fra analysehuset CRM Essentials, vurderer over for Techcrunch, at Oracle har været så ivrig efter at få det hypede selskab ind i folden, at Zoom kan have fået et usædvanligt lukrativt tilbud.

Zoom har desuden mødt hård kritik for ikke at tilbyde tilstrækkelig høj sikkerhed, og senest har den britiske storbank Standard Chartered advaret sine ansatte mod at bruge både Zoom og Google Hangouts.

Læs også: Storbank slår alarm: Hold jer fra Zoom og Google Hangouts

Brent Leary vurderer derfor, at Zoom med valget af et anerkendt enterpriseselskab som Oracle også forsøger at sende et signal til de helt store erhvervskunder, der står over for at skulle vælge videkonference-løsninger.

”Jeg tror Zoom valgte Oracle, fordi det er et enterprise-selskab med stor erfaring med at håndtere kritiske apps på Oracles hardware i skyen. Zoom har brug for at bevise over for enterprise-virksomheder, at selskabet er i stand til at håndtere data-sikkerhed i stor skala og på et andet niveau, end hvad en traditionel SMV'er har brug for,” siger han til Techcrunch.

Derudover påpeger Techcrunch, at valget af Oracle også kan hænge sammen med, at Microsoft og Google med henholdsvis Teams og Hangouts tilbyder produkter, der er i direkte konkurrence med Zoom.

Opdatering: Artiklen er klokken 14:40 opdateret med oplysninger om, at Zooms aftale med Oracle ikke ændrer på selskabets eksisterende aftaler med AWS og Microsoft Azure.

Læs også: Her er Datatilsynets anbefalinger: Det skal du gøre, hvis du bruger ZoomPremium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.