It-konsulenter mister over 30 procent af omsætningen: “Der er gang i et blodbad, hvor virksomheder lider”

Danske it-konsulenter har mistet knap en tredjedel af omsætningen på grund af coronakrisen. Det viser tal fra regnskabsprogrammet Dinero, som Martin Thorborg står bag.

17 millioner kroner. Så meget er omsætningen for danske it-konsulenter faldet alene i april måned sammenlignet med sidste år.

Det viser nye tal fra regnskabsprogrammet Dinero, som iværksætteren Martin Thorborg står bag.

Selskabet har sammenlignet de fakturabeløb der er kommet ind gennem programmet i april sidste år sammenlignet med april 2020.

Den viser et markant fald i omsætningen for en hel stribe brancher, hvor restaurationsbranchen er hårdest ramt med et fald i omsætningen på mere end 93 procent.

Flad på næsten en tredjedel
De danske it-konsulenter havde ifølge Dinero en omsætning i april 2019 på 51,9 millionner kroner. I løbet af de seneste 30 dage har omsætningen været 35,1 millioner kroner. Det er altså et tab for de danske it-konsulenter på 32,3 procent.

"Der er gang i et blodbad, hvor virksomheder lider, og jeg frygter, hvordan erhvervslivet ser ud, når vi engang er på den anden side af coronakrisen. Situationen lige nu er alarmerende, og den kommer til at koste mange virksomheder livet, og mange jobs forsvinder," siger Martin Thorborg, administrerende direktør i Dinero i en pressemeddelelse.

Han mener desuden, at det har haft en effekt, at regeringen støtteordninger endnu ikke er blevet udbetalt til en række virksomheder, der ellers havde søgt om kompensationen.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har dog lovet, at man vil droppe forhåndskontrollen så pengene hurtigere kan komme ud til virksomhederne.

"Samtidig har det tilsyneladende taget meget lang tid at få udbetalt regeringens kompensationsordninger. Heldigvis ser det ud til, at der sker noget nu. En cocktail af manglende omsætning og ikke-udbetalt kompensation er en dødelig cocktail."

Udviklingen for de små og mellemstore virksomheder ser dog ud til at have stabiliseret sig en smule sammenlignet med marts måned.

"Det betyder på ingen måde, at vi skal begynde at glæde os. Måske har den økonomiske nedtur stabiliseret sig, men det kan være et øjebliksbillede, som splintres lige om lidt. Der kan hele tiden ske et eller andet, som får det hele til at ramle igen. Så jeg følger i spænding udviklingen og håber på det bedste," understreger Thorborg i meddelelsen.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.