It-konsulenter mister over 30 procent af omsætningen: “Der er gang i et blodbad, hvor virksomheder lider”

Danske it-konsulenter har mistet knap en tredjedel af omsætningen på grund af coronakrisen. Det viser tal fra regnskabsprogrammet Dinero, som Martin Thorborg står bag.

17 millioner kroner. Så meget er omsætningen for danske it-konsulenter faldet alene i april måned sammenlignet med sidste år.

Det viser nye tal fra regnskabsprogrammet Dinero, som iværksætteren Martin Thorborg står bag.

Selskabet har sammenlignet de fakturabeløb der er kommet ind gennem programmet i april sidste år sammenlignet med april 2020.

Den viser et markant fald i omsætningen for en hel stribe brancher, hvor restaurationsbranchen er hårdest ramt med et fald i omsætningen på mere end 93 procent.

Flad på næsten en tredjedel
De danske it-konsulenter havde ifølge Dinero en omsætning i april 2019 på 51,9 millionner kroner. I løbet af de seneste 30 dage har omsætningen været 35,1 millioner kroner. Det er altså et tab for de danske it-konsulenter på 32,3 procent.

"Der er gang i et blodbad, hvor virksomheder lider, og jeg frygter, hvordan erhvervslivet ser ud, når vi engang er på den anden side af coronakrisen. Situationen lige nu er alarmerende, og den kommer til at koste mange virksomheder livet, og mange jobs forsvinder," siger Martin Thorborg, administrerende direktør i Dinero i en pressemeddelelse.

Han mener desuden, at det har haft en effekt, at regeringen støtteordninger endnu ikke er blevet udbetalt til en række virksomheder, der ellers havde søgt om kompensationen.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har dog lovet, at man vil droppe forhåndskontrollen så pengene hurtigere kan komme ud til virksomhederne.

"Samtidig har det tilsyneladende taget meget lang tid at få udbetalt regeringens kompensationsordninger. Heldigvis ser det ud til, at der sker noget nu. En cocktail af manglende omsætning og ikke-udbetalt kompensation er en dødelig cocktail."

Udviklingen for de små og mellemstore virksomheder ser dog ud til at have stabiliseret sig en smule sammenlignet med marts måned.

"Det betyder på ingen måde, at vi skal begynde at glæde os. Måske har den økonomiske nedtur stabiliseret sig, men det kan være et øjebliksbillede, som splintres lige om lidt. Der kan hele tiden ske et eller andet, som får det hele til at ramle igen. Så jeg følger i spænding udviklingen og håber på det bedste," understreger Thorborg i meddelelsen.
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.