Elon Musk står til enorm bonus på næsten fem milliarder kroner

Selv om Elon Musk forsøger at snakke Tesla-aktien ned, står han til at kunne score en kæmpebonus, fordi aktien går så godt.

Blot få dage efter, at Elon Musk tweetede om, at han mente, at Tesla-aktien var alt for høj, står han til at kunne score en kæmpegevinst, fordi aktiekursen er steget så meget.

Tesla-aktien steg godt otte procent mandag, hvilket fik selskabets samlede markedsværdi til at runde 141,1 milliarder dollar.

Sammenlagt har Teslas markedsværdi nu gennemsnitligt over de seneste seks måneder ligget på 100 milliarder dollar, skriver Reuters.

Og det udløser en af de bonus-pakker, der er blevet opsat for Elon Musk, som tidligere har nået to af de andre opsatte mål, nemlig vækstmål og gennemsnitlig markedsværdi over en sammenhængende måned på 100 milliarder dollar.

Ifølge Reuters får Elon Musk nu mulighed for at kbøe 1,69 millioner Tesla-aktier til 350,02 dollar per styk.

Da Tesla-aktien får tiden koster 761,19 dollar i det fri marked, betyder det, at han får mulighed for med et snuptag at score 694 millioner dollar - næsten fem milliarder kroner.

Elon Musk vakte en del opsigt, da han fredag udsendte beskeder på Twitter om, at han mente, at Teslas aktiekurs efter hans mening var for høj.

Det fik omgående aktiekursen til at dykke med 10 procent.

Elon Musk får hverken løn eller kontant-bonus for sit arbejde i Tesla, men aflønnes alene med optioner som denne, der alene er baseret på opnåelse af en række opsatte mål.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Customer engagement - sådan skaber succesfulde virksomheder en stærk kundeloyalitet

Der findes ikke mange virksomheder, der med succes er taget på rejsen mod den digitale transformation, der ikke har satset målrettet på at forstå deres kunder og udvikle forholdet til deres kunder med det mål at skabe den allerbedste kundeoplevelse. Med data kan man få en dyb forståelse for sine kunder og få indsigt i, hvordan de agerer, og hvordan de vil agere. Vi sætter fokus på nye forretningsmodeller der skaber loyale kunder.

09. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Awareness og god it-sikkerhedskultur

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige. For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

10. juni 2020 | Læs mere


Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.