Artikel top billede

Elon Musk står til enorm bonus på næsten fem milliarder kroner

Selv om Elon Musk forsøger at snakke Tesla-aktien ned, står han til at kunne score en kæmpebonus, fordi aktien går så godt.

Blot få dage efter, at Elon Musk tweetede om, at han mente, at Tesla-aktien var alt for høj, står han til at kunne score en kæmpegevinst, fordi aktiekursen er steget så meget.

Tesla-aktien steg godt otte procent mandag, hvilket fik selskabets samlede markedsværdi til at runde 141,1 milliarder dollar.

Sammenlagt har Teslas markedsværdi nu gennemsnitligt over de seneste seks måneder ligget på 100 milliarder dollar, skriver Reuters.

Og det udløser en af de bonus-pakker, der er blevet opsat for Elon Musk, som tidligere har nået to af de andre opsatte mål, nemlig vækstmål og gennemsnitlig markedsværdi over en sammenhængende måned på 100 milliarder dollar.

Ifølge Reuters får Elon Musk nu mulighed for at kbøe 1,69 millioner Tesla-aktier til 350,02 dollar per styk.

Da Tesla-aktien får tiden koster 761,19 dollar i det fri marked, betyder det, at han får mulighed for med et snuptag at score 694 millioner dollar - næsten fem milliarder kroner.

Elon Musk vakte en del opsigt, da han fredag udsendte beskeder på Twitter om, at han mente, at Teslas aktiekurs efter hans mening var for høj.

Det fik omgående aktiekursen til at dykke med 10 procent.

Elon Musk får hverken løn eller kontant-bonus for sit arbejde i Tesla, men aflønnes alene med optioner som denne, der alene er baseret på opnåelse af en række opsatte mål.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere