Artikel top billede

TDC mister 61.000 tv-kunder på tre måneder

TDC mistede 61.000 tv-kunder og 35.000 mobilkunder i årets første kvartal. Tilbagegangen af kunder blev accelereret af konflikten, som TDC har haft med Discovery, oplyser topchef Henrik Clausen, der ikke er tilfreds med Nuudays præstation for årets tre første måneder.

TDC mistede 61.000 tv-kunder i årets første kvartal, og det får driftsresultatet til at falde.

For årets første tre måneder landede TDC et driftsoverskud på 1,664 milliarder kroner, hvilket er to procent lavere end samme periode året forinden, hvor tallet hed 1,698 milliarder kroner.

Samtidig dykker selskabet omsætning med 4,1 procent, hvilket er 178 millioner kroner lavere end sidste år. For årets tre første måneder lyder omsætningen på 4,1 milliarder.

Læs også: Slagelse Kommune og TDC i storkonflikt om fiberudrulning: Afblæser fiberudrulning for tusindvis af kunder

TDC skriver i en pressemeddelelse, at kvartalsregnskabet understøtter forvetningerne til helåret, på trods af tilbagegangen i tv-forretningen.

"Resultatmæssigt er vi efter første kvartal på det niveau, vi havde forventet. Vi har holdt kadencen, og vores strategiske investeringer i fibernet og 5G ruller som planlagt, trods de udfordringer, som covid-19 medfører. Vi har samtidigt reduceret vores driftsomkostninger, hvilket er et vigtigt fokus i denne fase af transformationen af TDC,” skriver Henrik Clausen, administrerende direktør og koncernchef i TDC Group.

Konflikt med Discovery koster dyrt

TDC oplyser, at tilbagegangen i kvartalet var drevet af Nuuday, TDC's kundefokuserede forretning, hvor tv-forretningen mistede 61.000 kunder i forhold til samme kvartal sidste år.

Samtidig faldt antallet af private mobilkunder med 35.000, mens antallet af private bredbåndskunder gik tilbage med 31.000, oplyser selskabet.

Læs også: TDC vil ikke søge penge til lønkompensation - men Telia og 3 vil

Selvom de økonmiske resultater ligger i tråd med forventningerne til året, så er selskabet administerende direktør, Henrik Clausen ikke tilfreds med den tilbagegang, der ses hos Nuuday-selskabet.

”Forretningsmæssigt har Nuuday ikke leveret på forventningerne, og det kan vi ikke være tilfredse med. Særligt YouSee har som følge af udløbet af aftalen med Discovery fået en dårlig start på kvartalet med mange opsigelser på tv, hvilket har haft en afledt effekt på mobil og bredbånd," skriver han og fortsætter:

"Vi har fuldt fokus på at stoppe denne negative udvikling og eksekvere på vores målsætning om at skabe den bedste oplevelse for vores kunder, både når det gælder fleksibilitet og kvalitet, og uanset om det gælder tv-indhold, telefoni eller bredbåndsløsninger.”

Med accellerationen i tabte kunder for årets første kvartal har TDC nu mistet 115.000 tv-kunder på et år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere