Photo by Christopher Burns on Unsplash.

Nu kan du få 5G på verdens højeste bjerg

Der er kommet 5G-dækning på verdens højeste bjerg, Mount Everest, efter at en radiostation i 6.500 meters højde nu er gået i drift.

Mount Everest er med sine 8.840 meter verdens højeste bjerg, og nu kan bjergbestigere på vej mod summit nyde udsigten og kolde nætter med lynhurtigt internet.

Bloomberg skriver, at en fjernt beliggende radiostation i Himalaya med 5G er blevet installeret i en høje på 6.500 meter, hvilket gør det til den højeste radiostation i verden.

Sammen med radiostationer bygget i 5.300 og 5.800 meters højde er der ifølge det kinesiske medie Xinhua News nu fuld 5G-dækning på nordlige side og på toppen af det ikoniske bjerg.

Læs også: Massive investeringer i fiber og 5G hæver antallet af medarbejdere i telebranchen med 1.000 på et halvt år

5G-dækningen skal blandt andet sikre bjergbestigernes kommunikation, videnskabelig forskning, miljøovervågning og HD-streaming, lyder det.

Derudover sker det også som led i en ny måling af Mount Everests højde.

Det er Huawei, der i samarbejde med China Telecom, har stået bag verdens højeste 5G-station.

Læs også: Huaweis image i Danmark hårdt ramt af massive spionage-anklager: “Men jeg tror på, at teknologi altid vil overvinde politik” 


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.