Huaweis image i Danmark hårdt ramt af massive spionage-anklager: “Men jeg tror på, at teknologi altid vil overvinde politik” 

Computerworld Image 2020: Anklager fra den amerikanske præsident og historier i Wall Street Journal, om at Huawei spionerer mod sine kunder, har ikke overraskende sat sit præg på virksomhedens image. Alligevel ender den kinesiske teleoperatør ikke helt i bunden af Computerworlds image-analyse.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Hvordan danske it-professionelle vurderer Huaweis image
  • Hvorfor Huawei mener, at teknologi vil vinde over politik
  • Læs hvad Huawei gør for at forbedre sit image i Danmark
1.235
6:15 min
Dette er en artikel fra Computerworlds store årlige Image-undersøgelse af it-branchen. Resultaterne offentliggøres løbende over de kommende uger.

Det seneste år har den kinesiske televirksomhed Huawei kæmpet massivt med sit image, der er blevet forsøgt tilintetgjort af den amerikanske præsident, Donald Trump.

Selskabet har nemlig kæmpet med anklager fra flere amerikanske aviser, der hævder at være i besiddelse af informationer om, at Huawei misbruger sin position på telemarkedet til at spionere mod fremmede regeringer for den kinesiske stat.

Derfor er det heller ikke overraskende, at selskabet ikke ender i toppen af Computer­worlds image-analyse.

Den samlede placering for den kinesiske teleproducent ender i den nederste tredjedel som nummer 37.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 249kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 1.995 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Knowit overtager konsulenthuset Creuna: 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet
Konsulenthuset Knowit køber Creuna, der i de senere år har landet dundrende underskud. Ambitionen er nu at blive Nordens førende leverandør af datadrevet CX. 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.