Artikel top billede

Huawei vil finde løsning på amerikansk handelsforbud

Huaweis forretning vil uundgåeligt blive ramt af de amerikanske restriktioner mod selskabet. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i det kinesiske selskab, der melder, at virksomheden arbejder på at finde en løsning.

Forleden forlængende den amerikanske præsident Donald Trump det verserende handelsforbud mod kinesiske virksomheder, der udgør ’en trussel mod landets sikkerhed’.

Og 16. maj blev Huawei sat på den amerikanske regerings liste over selskaber, der er underlagt særlige handelsrestriktioner, den såkaldte Entity List.

Den første officielle reaktion på Trump-administrationens handelsforbud er nu tikket ind fra Huawei.

"Vi forventer, at vores forretning uundgåeligt vil blive påvirket. Vi vil forsøge alt, hvad vi kan, for at finde en løsning," lød det fra bestyrelsesforman Guo Ping i forbindelse med Huaweis årlige globale analytikertopmøde mandag.

Det skriver Reuters.

"Overlevelse er nøgleordet for os på nuværende tidspunkt," fortsætter han senere.

Læs også: Trump forlænger forbud: Huawei ude i kulden i endnu et år

I en meddelelse til Computerworld oplyser Huawei, at selskabet på trods af, at en række industrielle og teknologiske nøgleelementer er blevet gjort utilgængelige, fortsat er gået målrettet efter at overholde amerikansk lovgivning til punkt og prikke.

Læs mere om det her: Huawei frygter for overlevelse: Amerikansk udelukkelse kan få alvorlige konsekvenser for telenetværk i hele verden

Selskabet mener desuden, at USA's afgørelse truer med at underminere hele teleindustrien verden over.

Det seneste år brugte Huawei 18,7 milliarder dollars på at købe af amerikanske leverandører - noget som Huawei gerne vil fortsætte med, hvis den amerikanske regering vil tillade det, lyder det.

Læs også: Kina truer med at blackliste store amerikanske selskaber efter nyt amerikansk forbud mod Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere