Artikel top billede

Huawei vil finde løsning på amerikansk handelsforbud

Huaweis forretning vil uundgåeligt blive ramt af de amerikanske restriktioner mod selskabet. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i det kinesiske selskab, der melder, at virksomheden arbejder på at finde en løsning.

Forleden forlængende den amerikanske præsident Donald Trump det verserende handelsforbud mod kinesiske virksomheder, der udgør ’en trussel mod landets sikkerhed’.

Og 16. maj blev Huawei sat på den amerikanske regerings liste over selskaber, der er underlagt særlige handelsrestriktioner, den såkaldte Entity List.

Den første officielle reaktion på Trump-administrationens handelsforbud er nu tikket ind fra Huawei.

"Vi forventer, at vores forretning uundgåeligt vil blive påvirket. Vi vil forsøge alt, hvad vi kan, for at finde en løsning," lød det fra bestyrelsesforman Guo Ping i forbindelse med Huaweis årlige globale analytikertopmøde mandag.

Det skriver Reuters.

"Overlevelse er nøgleordet for os på nuværende tidspunkt," fortsætter han senere.

Læs også: Trump forlænger forbud: Huawei ude i kulden i endnu et år

I en meddelelse til Computerworld oplyser Huawei, at selskabet på trods af, at en række industrielle og teknologiske nøgleelementer er blevet gjort utilgængelige, fortsat er gået målrettet efter at overholde amerikansk lovgivning til punkt og prikke.

Læs mere om det her: Huawei frygter for overlevelse: Amerikansk udelukkelse kan få alvorlige konsekvenser for telenetværk i hele verden

Selskabet mener desuden, at USA's afgørelse truer med at underminere hele teleindustrien verden over.

Det seneste år brugte Huawei 18,7 milliarder dollars på at købe af amerikanske leverandører - noget som Huawei gerne vil fortsætte med, hvis den amerikanske regering vil tillade det, lyder det.

Læs også: Kina truer med at blackliste store amerikanske selskaber efter nyt amerikansk forbud mod Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere