Huawei vil finde løsning på amerikansk handelsforbud

Huaweis forretning vil uundgåeligt blive ramt af de amerikanske restriktioner mod selskabet. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i det kinesiske selskab, der melder, at virksomheden arbejder på at finde en løsning.

Forleden forlængende den amerikanske præsident Donald Trump det verserende handelsforbud mod kinesiske virksomheder, der udgør ’en trussel mod landets sikkerhed’.

Og 16. maj blev Huawei sat på den amerikanske regerings liste over selskaber, der er underlagt særlige handelsrestriktioner, den såkaldte Entity List.

Den første officielle reaktion på Trump-administrationens handelsforbud er nu tikket ind fra Huawei.

"Vi forventer, at vores forretning uundgåeligt vil blive påvirket. Vi vil forsøge alt, hvad vi kan, for at finde en løsning," lød det fra bestyrelsesforman Guo Ping i forbindelse med Huaweis årlige globale analytikertopmøde mandag.

Det skriver Reuters.

"Overlevelse er nøgleordet for os på nuværende tidspunkt," fortsætter han senere.

Læs også: Trump forlænger forbud: Huawei ude i kulden i endnu et år

I en meddelelse til Computerworld oplyser Huawei, at selskabet på trods af, at en række industrielle og teknologiske nøgleelementer er blevet gjort utilgængelige, fortsat er gået målrettet efter at overholde amerikansk lovgivning til punkt og prikke.

Læs mere om det her: Huawei frygter for overlevelse: Amerikansk udelukkelse kan få alvorlige konsekvenser for telenetværk i hele verden

Selskabet mener desuden, at USA's afgørelse truer med at underminere hele teleindustrien verden over.

Det seneste år brugte Huawei 18,7 milliarder dollars på at købe af amerikanske leverandører - noget som Huawei gerne vil fortsætte med, hvis den amerikanske regering vil tillade det, lyder det.

Læs også: Kina truer med at blackliste store amerikanske selskaber efter nyt amerikansk forbud mod Huawei


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Customer engagement - sådan skaber succesfulde virksomheder en stærk kundeloyalitet

Der findes ikke mange virksomheder, der med succes er taget på rejsen mod den digitale transformation, der ikke har satset målrettet på at forstå deres kunder og udvikle forholdet til deres kunder med det mål at skabe den allerbedste kundeoplevelse. Med data kan man få en dyb forståelse for sine kunder og få indsigt i, hvordan de agerer, og hvordan de vil agere. Vi sætter fokus på nye forretningsmodeller der skaber loyale kunder.

09. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Awareness og god it-sikkerhedskultur

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige. For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

10. juni 2020 | Læs mere


Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.