Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Bog: Evigt liv og togtur gennem ormehullerne

I den fascinerende Pandora’s Star rejser menneskeheden nemt mellem stjernesystemer, men kommer også til at rode op i en oldgammel hemmelighed, man burde have ladet ligge.

I begyndelsen af Pandora´s Star af britiske Peter F. Hamilton får et par småflippede studerende det første ormehul til at fungere, og gennem de kommende århundreder ekspanderer menneskeheden hastigt ud i universet.

Da den primære handling begynder, har man koloniseret over 600 verdener og forbundet dem med ormehuller og – ja – skinner.

Derfor tager det ofte kun et par magelige timer i en togkupé at rejse fra én planet til en anden.

Samtidig har man opfundet evigt liv ved at kunne rykke den menneskelige bevidsthed fra en aldrende krop til et ungt, friskt legeme dyrket i et laboratorium.

Hvorfor tudsegamle mennesker med penge på lommen sætter en ære i at tage sig ud som veltrænede 25-årige.

Der hersker fred og ingen fare, krig er en ærgerlig erindring og fremtiden ser lys ud for menneskeheden.

Men så bemærker en astronom et fjernt stjernesystem, der ser ud til at være kapslet ind af en enorm kunstig kappe.

Det beslutter man at tage ud og kigge nærmere på, og her begynder tingene at gå skævt.

For kunne man forestille sig, at nogle engang havde kapslet stjernesystemet ind for at holde på noget, der ellers kunne sprede død og ødelæggelse?

Pandora’s Star er en mursten af en science fiction-roman, der hænger nøje sammen med den kun marginalt lettere efterfølger, Judas Unchained.

Tilsammen udgør de to bøger den første samlede fortælling i Peter F. Hamiltons såkaldte Commonwealth Saga og kan læses med fuldt udbytte uden at tage fat på resten af serien.

Bøgerne er proppet til randen med dybt fascinerende koncepter om teknologi, biologi, samfundsstruktur, venlige – og mindre venlige – aliens samt bevidste rumskibe.

Dertil et omfattende antal personer, hvoraf flere er ganske underholdende, samt en række dramatiske handlingstråde.

Undertegnede læste bøgerne med stor fornøjelse. Det skal dog bemærkes, at Peter F. Hamilton er helt ude af stand til at fatte sig i korthed, og at nogle passager nemt kunne være kortet ned.

Men har man tålmodighed, kærlighed til begavet science fiction og holder tungen lige i munden, er man i rigtig godt selskab.

Titel: Pandora’s Star (første bog i The Commonwealth Saga). Forfatter: Peter F. Hamilton.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere