Artikel top billede

(Foto: Netcompany/PR)

Alle troede den var gratis: Men Netcompany kommer til at modtage op mod 10 millioner kroner for at udvikle dansk corona-app

Netcompany vil få op mod 10 millioner kroner for at udvikle den danske smittesporings-app, selv om der oprindeligt var lagt op til, at den skulle være gratis.

Den kommende danske smittesporings-app, ‘smitte/stop’, vil komme til at koste op mod 10 millioner kroner, selv om der oprindeligt var lagt op til, at den ville blive udviklet ‘pro bono’ - altså gratis - af Netcompany.

Ifølge Berlingske har Digitaliseringsstyrelsen siden 7. april betalt Netcompany for udviklings-arbejdet.

Netcompany fik tildelt opgaven med at udvikle den danske corona-app uden udbud, og det blev ifølge avisen meddelt flere gange, at Netcompany ville udføre arbejdet gratis.

Selskabet har indtil videre modtaget 2,3 millioner kroner for arbejdet, og Digitaliseringsstyrelsen forventer, at de samlede udgifter vil løbe op i omegnen af 10 millioner kroner.

Det undrer flere ordførere, der alle var af det indtryk, at arbejdet ville blive udført uden beregning.

Styrelsen meddeler til avisen, at kravene til appen har ændret sig flere gange.

Appen ventes lanceret engang i næste måned.

Læs også:

Dansk corona-app bliver lanceret om en måned - når Apple og Google er klar: Al data vil blive på danskernes telefoner

Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

Netcompany åbner for at bruge Google og Apples smittesporingsløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere