Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 3 tilbagebetaler lønkompensation / 7N dropper udbytte til ejerne / Facebook-ansatte gennemfører virtuel udvandring/ Teleselskaber positivt overrasket over få konkurser blandt kunder / Danske Radiobotics modtager bevilling på 10 millioner

Morgen-briefing: 3 tilbagebetaler lønkompensation. 7N dropper udbytte til ejerne. Facebook-ansatte gennemfører virtuel udvandring. Danske Radiobotics modtager bevilling på 10 millioner. Teleselskaber positivt overrasket over få konkurser blandt kunder. Jeff Bezos investerer i britisk startup. KMD og FC Midtjylland lancerer samarbejde om fodboldspilleres søvn. Investeringstjeneste lancerer Danmarks første robotrådgiver inden for pension.

Godmorgen!

Årets anden sommerdag står for døren.

Velkommen til Computerworlds første morgen-briefing i denne forkortede uge.

Lad os komme i gang.

3 tilbagebetaler lønkompensation

Mobilselskabet 3 har besluttet sig for at tilbagebetale det beløb, som teleselskabet har fået i lønkompensation under coronakrisen, til staten.

Det fortæller selskabets topchef for Skandinavien, Morten Christiansen, på LinkedIn.

"Rart igen at kunne sende en videohilsen til medarbejderne fra kontoret. Og endda med gode budskaber om, at vi ser ud til at komme igennem coronakrisen uden store skrammer. Væksten er mærket, men det er ikke slemt set i forhold til andre brancher. Derfor har vi valgt at tilbagebetale den lønkompensation, som vi i første omgang havde søgt om," skriver Morten Christiansen i beskeden.

7N dropper udbytte til ejerne

Som følge af coronakrisen dropper det danske it-konsulenthus 7N at udbetale udbytte til selskabets ejere.

Sådan lyder det i en meddelelse fra selskabet til Computerworld.

"Vi er heldigt stillet, da vi opererer i it-branchen og repræsenterer dybt specialiserede konsulenter. Men det er vanskeligt for alvor at glæde sig i en tid, hvor mange ellers sunde virksomheder lider. Man skal dog huske at fejre sine sejre på trods af krise, og vi udbetaler således bonus til alle vores fastansatte medarbejdere, hvorimod vi grundet usikkerhed om udviklingen afstår fra at tage udbytte i ejerkredsen," fortæller 7N-topchef Jeppe Hedaa i meddelelsen.

7N har for nyligt præsenteret sit regnskab, hvor selskabet har en milliard kroner i omsætning.

Det kan du læse mere her: 7N-direktør Jeppe Hedaa jubler: "Vi har passeret en milliard kroner i omsætning"

Facebook-ansatte gennemfører virtuel udvandring

Flere Facebook-medarbejdere har gennemført en virtuel udvandring i protest med det sociale medies manglende handling over for præsident Donald Trumps seneste verbale angreb mod sociale medier.

Det skriver New York Times.

Medarbejderne gennemførte aktionen virtuelt, da størstedelen af Facebooks ansatte fortsat arbejder hjemmefra som følge af coronakrisen.

Derudover har en række Facebook-medarbejdere truet med at sige op, ifølge New York Times.

Facebook-stifter Mark Zuckerberg vil nu holde en række møder, hvor medarbejderne kan stille de spørgsmål, som de har behov for.

Danske Radiobotics modtager bevilling på 10 millioner

Det danske healthtech-startup Radiobotics har fået bevilget 10 millioner kroner af Europa-Kommissionen.

Pengene er hentet via EU's EIC Accelerator-program og skal finansiere kliniske forsøg og test af selskabets algoritmer i flere EU-lande.

Det skriver Techsavvy.

"Ved at modtage denne bevilling har vi netop bevist, at den teknologi, vi udvikler, er relevant for mange radiologiske afdelinger i hele Europa, men vi viser også vigtigheden i at udføre ​klinisk forskning på et europæisk plan. Alt sammen noget, som vi nu kan udføre hurtigere og i større skala takket være støtten fra EIC," siger Martin Axelsen, CSO og medstifter af Radiobotics, til mediet.

Teleselskaber positivt overrasket over få konkurser blandt kunder

Teleselskaberne 3, TDC Erhverv og Telia er alle overraskede over, hvor få af mobilselskabernes kunder der er gået konkurs under coronakrisen eller har bedt om en ændring af abonnementsvilkårene.

Det skriver Finans.

"Vi har på nuværende tidspunkt ikke registreret en stigning i antallet af konkurser blandt vores kunder som følge af nedlukningen," siger John Henriksen, direktør i TDC Erhverv, til avisen.

Jeff Bezos investerer i britisk startup

Amazon-ejer Jeff Bezos skyder penge i det britiske startup-selskab Beacon.

Investeringen sker som et led i en større kapitalrejsning, hvor Beacon har hentet 15 millioner dollar, svarende til omkring 100 millioner kroner.

Det skriver Reuters.

Det er ikke meldt ud, hvor stor en del af de omkring 100 millioner kroner, Jeff Bezos har bidraget med.

KMD og FC Midtjylland lancerer samarbejde om fodboldspilleres søvn

Før coronakrisen brød ud igangsætte KMD og FC Midtjylland et samarbejde, hvor den danske it-virksomhed skal kortlægge, hvordan fodboldklubbens spillere har sovet den forgangne nat.

Det oplyser FC Midtjylland i en meddelelse.

Fem spillere fra fodboldklubbens akademi er blevet overvåget i det foreløbige pilotprojekt.

Svaret på, hvordan spillernes har sovet findes i data fra det armbåndsur, som akademispillerne har båret om håndleddet dag og nat i otte uger.

For at hjælpe dem med at besvare spørgsmålet, er data fra armbåndsuret strømmet videre til en søvn- og recovery specialist, som har analyseret kvaliteten af deres søvn.

"Det, der er den store sorte boks, er, hvordan vi sover. Fodboldklubberne er interesserede i at flytte så mange promiller, de kan, for at komme tættere på at vinde. Her i projektet får vi faktuel viden. Ikke bare om hvornår de har sovet, men også om kvaliteten af deres søvn," lyder det i meddelelsen fra Frans Hammer, der er advisory Director i KMD’s Data, IM og Analytics-afdeling, DIMA.

Investeringstjeneste lancerer Danmarks første robotrådgiver inden for pension

Nord Investments lancerer nu som de første i Danmark robotrådgivning på pensionsområdet.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til Computerworld.

"Som det er i dag, mangler der i dén grad konkurrence på markedet for pensioner. Alt for længe har de store aktører domineret marked med støvede løsninger, der ikke udfordres og derfor ikke giver kunderne et fair afkast og en moderne brugeroplevelse," lyder det i meddelelsen fra Nord Investments topchef, Anders Hartmann, der fortætter:

"Små effektiviseringer af pensionsløsningerne vil give store gevinster til både opsparerne og samfundet. Derfor lancerer vi nu en løsning, der gør det nemt at oprette og samle sine pensioner og sænke omkostningerne."