Datatilsynet vil undersøge britisk firma for indsamling af danske teleoplysninger efter norsk medie har købt følsom mobildata

Datatilsynet vil undersøge om det britiske firma Tamoco, som har solgt lokationsdata på norske statsborgere til mediet NRK, har lignende data på danske borgere.

For en pris på blot 35.000 norske kroner - svarende til omkring 24.000 kroner - har den norske public service tv-station NRK købt sig adgang til lokationsdata fra 140.000 norske mobiltelefoner og tablets fra intetanende norske borgere.

Teledatabasen er købt hos London-firmaet Tamoco og med de følsomme data, er det lykkedes for NRK at afsløre flere soldater og officerers færden på følsomme områder.

Og nu får afsløringerne for Norge også konsekvenser i Danmark, for Datatilsynet har besluttet sig for at gå ind i sagen.

Datatilsynet vil finde ud af om Tamoco også har indsamlet lokationsoplysninger på danskere, og om det er sket på lovlig vis.

Det fortæller Frederik Siegumfeldt, tilsynschef i Datatilsynet, til DR.

"I en sag som denne her, hvor vi får mistanke om, at der indsamles oplysninger om danskere, så kan vi godt frygte, at oplysningerne bruges på en måde - og til formål - som ligger langt udover, hvad almindelige brugere kan forvente. Og derfor vælger vi at gå ind i sådan en sag her," siger Frederik Siegumfeldt til mediet.

Læs mere om sagen her: Norsk tv-station køber sig adgang til mobildata på 140.000 norske mobiler for bare 35.000 kroner: Datatilsyn går ind i sagen


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.