Artikel top billede

Gartner: Corona får salget af pc'er, smartphones og tablets til at falde kraftigt i 2020

I løbet af 2020 vil distributionen af pc'er, smartphones og tablets falde med hele 13,6 procent på globalt plan som følge af coronavirussen. Det viser en ny analyse fra Gartner.

I løbet af 2020 vil forsendelsen af enheder på globalt plan dale med 13,6 procent.

Sådan lyder forudsigelsen fra analyseinstituttet Gartner, der peger på coronavirussen som årsag til, at det samlede antal af smartphones, tablets, pc'er og andre enheder falder til 1,9 milliarder for året.

Det skriver Cnet.

Forsendelsen af pc'er forventes at falde med 10,5 procent, men ifølge Gartner kunne det have endt endnu værre.

Læs også: Salget af pc'er stiger for første gang i syv år: Her er årsagen

Det stigende antal af ansatte, der arbejder hjemmefra, har nemlig fået flere it-afdelinger til at investere i bærbare computere til medarbejderne, hedder det sig.

"Regeringernes nedlukninger som følge af covid-10 har tvunget virksomheder og skoler til at gøre millioner af folk i stand til at arbejde hjemmefra og øge investeringerne i bærbare computere," siger Ranjit Atwal, senior research director i gartner, til mediet.

Analyseinstituttet forudser ligeledes at salget af smartphones vil falde mde 14,6 procent i 2020. Dette fald skyldes - udover coronasituationen - at levetiden for en smartphones er øget fra 2,5 år i 2018 til 2,7 år i 2020, fremgår det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere