Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Mobilepay-betalinger faldt markant under coronakrisen

Det fik øjeblikkelige konsekvenser for antallet af Mobilepay-transaktioner, da store dele af det danske samfund lukkede ned.

Da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede store dele af det danske samfund ned, fik det noget nær øjeblikkelige konsekvenser for antallet af Mobilepay-transaktioner. Det skriver Børsen.

Umiddelbart efter nedlukningen faldt antallet af transaktioner ifølge Børsen med mellem 11 og 18 procent, og for hele marts lød nedgangen på 13 procent sammenlignet med samme måned sidste år. I april lød faldet på 10 procent og i maj var nedgangen på seks procent.

Ifølge Børsen er både butiksbetalinger og person til person overførsler på vej mod at blive normaliseret igen.

Coronaepidemien har ifølge Børsen til gengæld betydet, at både kontaktløse betalinger og mobilbetalinger har vundet markedsandele fra de traditionelle kortbetalinger, der kræver, at man sætter kortet fysisk i en terminal og indtaster en pinkode.

“Jeg tror, at der er en del, der under krisen har overvundet en barriere. Det kan være ældre grupper, der hidtil har valgt at betale med kort ved kassen,” Claus Bunkenborg, administrerende direktør for Mobilepay, til Børsen.

Læs også: Sådan undgår MobilePay at konkurrere direkte med Apple Pay
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere