Artikel top billede

Amerikansk software-virksomhed går konkurs i Danmark

EON Reality, en amerikansk software-virksomhed inden for virtual reality, er gået konkurs efter to år på det danske marked.

Det amerikanske virtual reality-selskab EON Realitys danske selskab er gået konkurs.

Det viser en registrering i Statstidende fra 29. maj ved Skifteretten i Viborg.

EON Reality udvikler virtual og augmented reality-software, og åbnede i 2018 en dansk afdeling i Viborg med en plan om, at der i første omgang skulle ansættes 10 medarbejdere.

Det fremgår ikke, hvorfor selskabet er gået konkurs, men i seneste regnskab havde selskabet et underskud på fire millioner kroner og en negativ egenkapital.

Læs også: Danske it-virksomheder forventer at løbe tør for penge i løbet af seks måneder: "Jeg er meget bekymret for, hvad der sker ved udgangen af maj"

Viborg vil forsøge at videreføre aktiviteter

Da EON Reality i 2018 kom til Viborg etablerede Via University College i Viborg i samme ombæring en såkaldt uddannelsesstation, hvor de studerende kan arbejde med netop virtual reality og augmented reality sammen med ‘nogle af de dygtigste folk i verden,’ lød det.

Her betegnede man også EON Reality som ‘verdens førende’ inden for sit felt.

Der findes i dag allerede en række animations-virksomheder i Viborg.

Viborgegnens Erhvervsråd vil nu arbejde på at skabe en lokal model, der kan videreføre nogle af aktiviteterne i Viborg, fremgår det ifølge Viborg Stifts Folkeblad.

EON Reality har i dag over 20 udviklingscentre rundt om i verden.

Læs også: Rundspørge: Hver femte danske it-professionel nervøs for fremtiden på grund af corona
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere