Artikel top billede

Amerikansk software-virksomhed går konkurs i Danmark

EON Reality, en amerikansk software-virksomhed inden for virtual reality, er gået konkurs efter to år på det danske marked.

Det amerikanske virtual reality-selskab EON Realitys danske selskab er gået konkurs.

Det viser en registrering i Statstidende fra 29. maj ved Skifteretten i Viborg.

EON Reality udvikler virtual og augmented reality-software, og åbnede i 2018 en dansk afdeling i Viborg med en plan om, at der i første omgang skulle ansættes 10 medarbejdere.

Det fremgår ikke, hvorfor selskabet er gået konkurs, men i seneste regnskab havde selskabet et underskud på fire millioner kroner og en negativ egenkapital.

Læs også: Danske it-virksomheder forventer at løbe tør for penge i løbet af seks måneder: "Jeg er meget bekymret for, hvad der sker ved udgangen af maj"

Viborg vil forsøge at videreføre aktiviteter

Da EON Reality i 2018 kom til Viborg etablerede Via University College i Viborg i samme ombæring en såkaldt uddannelsesstation, hvor de studerende kan arbejde med netop virtual reality og augmented reality sammen med ‘nogle af de dygtigste folk i verden,’ lød det.

Her betegnede man også EON Reality som ‘verdens førende’ inden for sit felt.

Der findes i dag allerede en række animations-virksomheder i Viborg.

Viborgegnens Erhvervsråd vil nu arbejde på at skabe en lokal model, der kan videreføre nogle af aktiviteterne i Viborg, fremgår det ifølge Viborg Stifts Folkeblad.

EON Reality har i dag over 20 udviklingscentre rundt om i verden.

Læs også: Rundspørge: Hver femte danske it-professionel nervøs for fremtiden på grund af corona
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.