Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Hamborg gør som flere tyske storbyer - dropper Microsoft til fordel for open-source

En lang række tyske storbyer har valgt at bevæge sig mod open-source. Hamborg og München er blandt de seneste byer, der har droppet Microsoft som leverandør.

Der viser sig en trend i en række tyske storbyer og delstater, når det gælder offentlig it.

Open-source vinder popularitet.

Den seneste udvikling sker i Hamborg, hvor lokalpolitikere har erklæret, at de er parate til at droppe Microsoft til fordel for open-source-alternativer.

Det skriver ZDNet.

Skiftet fra tech-giganten til open-source fremgår af en 200-siders politisk aftale, som endnu ikke er underskrevet, der definerer, hvordan byen Hamborg skal udvikle sig de kommende fem år.

For nyligt valgte den tyske millionby München også at vende tilbage open-source-software, som byen tidligere benyttede. Derudover er samme beslutning taget i delstaterne Schleswig-Holstein og Thüringen samt byerne Bremen og Dortmund.

"Med denne beslutning tilslutter Hamborg sig en stigende antal tyske stater og kommuner, der allerede har trådt denne sti," siger Peter Ganten, bestyrelsesformand i Open Source Business Alliance, til mediet.

Han tilføjer, at beslutningen, som er taget i Hamborg, er bemærkelsesværdig, da byen altid har været mere aggressivt orienteret mod Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere