Bog: Gør op med forandringsledelse som en evig, pinefuld og lidelsesfuld hverdagsøvelse

Forfatteren til Livsfarlig ledelse er barslet med opfølgeren, Fatale forandringer, der tager livtag med, hvordan konstante forandringer kan trække energien ud af organisationen – og om, hvordan man undgår det.

Dygtig ledelse øger produktivitet, innovation, arbejdsglæde og værdien af, ja, stort set alt i virksomheden. Hvorimod uduelige chefer suger ilten ud af lokalet og får medarbejderne til at visne som tørre potteplanter.

Det er et budskab, der har vundet gehør.

Opgøret med såkaldt ”livsfarlig ledelse” – i bogen af samme navn – har gennem de senere år gjort forfatter og ledelsesrådgiver Christian Ørsted til en efterspurgt foredragsholder.

Hans nye bog, Fatale forandringer - forstå forandringsledelse i en uforudsigelig verden, udkom 4. juni, lå allerede inden udgivelsen nummer et på Saxos bestsellerliste og handler om, hvordan og hvorfor den evige jagt på forandring og optimering ofte slår fejl.

Blandt andet fordi forandring er blevet reglen snarere end undtagelsen.

Samt fordi forandringer ofte – med rette eller ej – opfattes som en slags sygdom, der helst skal overstås i en fart og med mindst mulig lidelse, så man kan komme tilbage til hverdagen og få noget fra hånden igen.

Fatale forandringer handler imidlertid også om, hvordan man støber fundamentet til at gennemføre de nødvendige forandringer, der bedre ruster til de mange, alvorlige og ofte komplet uforudsigelige udfordringer, som virkeligheden kaster efter os.

Det kræver blandt andet en organisation præget af reel og gensidig respekt og om, at man også forsøger at lytte til de i organisationen, der ikke altid råber højest.

Desuden fremhæver Ørsted, at forandringsledelse skal være andet og mere end en konstant øvelse for ledere, der mødes med andre ledere og taler om ledelse og håber, at der kommer noget ud af det, som resten af organisationen også kan bruge til noget fornuftigt.

Titel: Fatale forandringer - forstå forandringsledelse i en uforudsigelig verden. Forfatter: Christian Ørsted. Forlag: People’s Press. Er udkommet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.