Bog: Gør op med forandringsledelse som en evig, pinefuld og lidelsesfuld hverdagsøvelse

Forfatteren til Livsfarlig ledelse er barslet med opfølgeren, Fatale forandringer, der tager livtag med, hvordan konstante forandringer kan trække energien ud af organisationen – og om, hvordan man undgår det.

Dygtig ledelse øger produktivitet, innovation, arbejdsglæde og værdien af, ja, stort set alt i virksomheden. Hvorimod uduelige chefer suger ilten ud af lokalet og får medarbejderne til at visne som tørre potteplanter.

Det er et budskab, der har vundet gehør.

Opgøret med såkaldt ”livsfarlig ledelse” – i bogen af samme navn – har gennem de senere år gjort forfatter og ledelsesrådgiver Christian Ørsted til en efterspurgt foredragsholder.

Hans nye bog, Fatale forandringer - forstå forandringsledelse i en uforudsigelig verden, udkom 4. juni, lå allerede inden udgivelsen nummer et på Saxos bestsellerliste og handler om, hvordan og hvorfor den evige jagt på forandring og optimering ofte slår fejl.

Blandt andet fordi forandring er blevet reglen snarere end undtagelsen.

Samt fordi forandringer ofte – med rette eller ej – opfattes som en slags sygdom, der helst skal overstås i en fart og med mindst mulig lidelse, så man kan komme tilbage til hverdagen og få noget fra hånden igen.

Fatale forandringer handler imidlertid også om, hvordan man støber fundamentet til at gennemføre de nødvendige forandringer, der bedre ruster til de mange, alvorlige og ofte komplet uforudsigelige udfordringer, som virkeligheden kaster efter os.

Det kræver blandt andet en organisation præget af reel og gensidig respekt og om, at man også forsøger at lytte til de i organisationen, der ikke altid råber højest.

Desuden fremhæver Ørsted, at forandringsledelse skal være andet og mere end en konstant øvelse for ledere, der mødes med andre ledere og taler om ledelse og håber, at der kommer noget ud af det, som resten af organisationen også kan bruge til noget fornuftigt.

Titel: Fatale forandringer - forstå forandringsledelse i en uforudsigelig verden. Forfatter: Christian Ørsted. Forlag: People’s Press. Er udkommet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.