Artikel top billede

Bog: Gør op med forandringsledelse som en evig, pinefuld og lidelsesfuld hverdagsøvelse

Forfatteren til Livsfarlig ledelse er barslet med opfølgeren, Fatale forandringer, der tager livtag med, hvordan konstante forandringer kan trække energien ud af organisationen – og om, hvordan man undgår det.

Dygtig ledelse øger produktivitet, innovation, arbejdsglæde og værdien af, ja, stort set alt i virksomheden. Hvorimod uduelige chefer suger ilten ud af lokalet og får medarbejderne til at visne som tørre potteplanter.

Det er et budskab, der har vundet gehør.

Opgøret med såkaldt ”livsfarlig ledelse” – i bogen af samme navn – har gennem de senere år gjort forfatter og ledelsesrådgiver Christian Ørsted til en efterspurgt foredragsholder.

Hans nye bog, Fatale forandringer - forstå forandringsledelse i en uforudsigelig verden, udkom 4. juni, lå allerede inden udgivelsen nummer et på Saxos bestsellerliste og handler om, hvordan og hvorfor den evige jagt på forandring og optimering ofte slår fejl.

Blandt andet fordi forandring er blevet reglen snarere end undtagelsen.

Samt fordi forandringer ofte – med rette eller ej – opfattes som en slags sygdom, der helst skal overstås i en fart og med mindst mulig lidelse, så man kan komme tilbage til hverdagen og få noget fra hånden igen.

Fatale forandringer handler imidlertid også om, hvordan man støber fundamentet til at gennemføre de nødvendige forandringer, der bedre ruster til de mange, alvorlige og ofte komplet uforudsigelige udfordringer, som virkeligheden kaster efter os.

Det kræver blandt andet en organisation præget af reel og gensidig respekt og om, at man også forsøger at lytte til de i organisationen, der ikke altid råber højest.

Desuden fremhæver Ørsted, at forandringsledelse skal være andet og mere end en konstant øvelse for ledere, der mødes med andre ledere og taler om ledelse og håber, at der kommer noget ud af det, som resten af organisationen også kan bruge til noget fornuftigt.

Titel: Fatale forandringer - forstå forandringsledelse i en uforudsigelig verden. Forfatter: Christian Ørsted. Forlag: People’s Press. Er udkommet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere