Artikel top billede

Så meget koster det Danmark at have en tech-ambasadør

Det tiltrak en del opmærksomhed da Danmark udnævnte verdens første tech-ambassadør. Men prisen er heller ikke helt lav. Her er regningen for ambassadør-posten.

Det har ikke været nogen billig fornøjelse, da den tidligere regeringen valgte at udpege verdens første tech-ambassadør med adresse i Silicon Valley.

Det viser en opgørelse fra Berlingske, der har set nærmere på udgifterne til verdens eneste tech-ambassadør.

Stillingen skal genbesættes til august, efter Casper Klynge skiftede til et topjob hos Microsoft.

Prisen på selve ambassadørboligen lød i hele 2019 på 964.980 kroner, hvilket svarer til 80.415 kroner om måneden.

Ambassadørposten kræver desuden to yderligere boliger, der i 2019 kostede 48.653 og 35.375 kroner om måneden.

Derudover har tech-ambassaden kontor på California Avenue i Palo Alto til en månedlig pris på 123.000 kroner.

Læs også: Efter halvanden måneds tavshed: Casper Klynge har haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste og forladt Udenrigsministeriet

Opgørelsen viser også, at lønudgifterne fra 2017 til 2019 lød på 16.248.489 kroner.

De udgifter dækker fem diplomater og seks lokalansatte i Silicon Valley, København og Beijing, skriver avisen.

Målt i driftsudgifter per medarbejder er tech-ambassaden den fjerdedyreste i Danmark kun overgået af FN-ambassaden i New York, generalkonsultet i Chicago og ambassaden i Myanmar.

Leder efter ny ambassadør

Posten som Danmarks tech-ambassadør er for tiden ledig efter den tidligere ambassadør Casper Klynge sagde op.

Klynge forlod posten for at blive vice president med ansvar for Microsofts officielle anliggender og politisk arbejde på tværs af landene i Europa.

Udenrigsministeriet har endnu ikke fundet en afløser til posten, men har netop oplyst til Computerworld, at stillingen vil blive besat til august.

Læs mere her: Udenrigsministeriet gør klar til jobsamtaler: Forventer ny dansk tech-ambassadør tiltræder til august
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.