Just Eat-Takeaway.com bliver verdens største spiller udenfor Kina: Bekræfter køb af amerikansk takeaway-gigant

Blot to måneder efter at fusionen mellem danske Just Eat og hollandske Takeaway.com blev godkendt, kan takeaway-giganten bekræfte opkøbet af amerikanske Grubhub. Med overtagelsen bliver selskabet den største takeaway-platform i verden udenfor Kina.

Just Eat-Takeaway.com har netop annonceret opkøbet af den amerikanske takeaway-gigant Grubhub.

Med overtagelsen kan selskabet nu bryste sig af, at være verdens største takeaway-platform udenfor Kina.

Det er blot to måneder siden, at konkurrencemyndighederne godkendte sammensmeltningen mellem danske Just Eat og hollandske Takeaway.com. En handel der løb op i 50 milliarder kroner.

Fusionen, der også bragte navnene sammen, førte til storspilleren Just Eat-Takeaway.com, der nu køber Grubhub for 7,3 milliarder dollar, eller hvad der svarer til omtrent 48 milliarder kroner.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Læs også: Just Eat tæt på kæmpe opkøb af amerikansk takeaway-firma

Overtagelsen af det amerikanske selskab vil ske som en ren aktiehandel, hvor Grubhubs ejere betales med aktier i Just Eat Takeaway.

To stiftere finder sammen
Just Eat-Takeaway.com oplyser i meddelelsen, at overtagelsen af Grubhub repræsenterer selskabets indtog på det amerikanske marked.

Derudover vil det samlede selskab nu "bygges op omkring verdens fire største profitpuljer for madudbringning: USA, Storbritannien, Holland og Tyskland," fremgår det.

Læs også: Sådan beskytter Just Eat sine mere end 100.000 brugere mod hackerangreb

Hollandske Jitse Groen, administrerende direktør og medstifter af Just Eat-Takeaway.com, udtaler i forbindelse med opkøbet:

"Matt (Matt Maloney, administrerende direktør og stifter af Grubhub, red.) og jeg er de to sidste madudbringnings-veteraner i sektoren, der har stiftet vores respektive selskaber ved begyndelsen af årtusindeskiftet, dog på to forskellige kontinenter," og han fortsætter:

"Vi har begge en stærk formodning om, at kun forretninger med høj kvalitet og profitabel vækst vil overleve i vores branche. Jeg er begejstret over, at vi kan skabe verdens største madudbringnings-firma udenfor Kina," lyder det fra Jitse Groen.

Skal konkurrere med Uber og DoorDash
Amerikanske Uber, der står bag madudbringningstjenesten Uber Eats, har tidligere været i dialog med Grubhub om en fusion.

Men den plan blev ifølge en række amerikanske medier bremset på grund af bekymringer om konkurrenceforvridning.

Ifølge Bloomberg sidder Uber og DoorDash på over halvdelen af markedet for madudlevering i USA.

I USA sidder Uber og selskabet DoorDash ifølge mediet på over halvdelen af markedet for madlevering.

Ved slutningen af april 2020 sad Grubhub på 23 procent af det amerikanske marked, ifølge Bloomberg.

Læs også: Just Eat har flyttet alt data i clouden: Her er selskabets erfaringer

Coronakrisen fik ordrene til at vælte ind
I forbindelse med overtagelsen løfter selskabet sløret for kundebasens samlede størrelse og vækst under coronakrisen.

Just Eat-Takeaway.com har samlet 48 millioner aktive kunder, hvor Grubhub har 23 millioner. Efter fusionen har gruppen 71 millioner aktive kunder.

Samtidig viser tallene, at antallet af ordre er steget til vejrs under den globale coronakrise.

Læs også: Just Eat får nye ejere: Bliver en del af klodens største takeaway-koncern

Det samlede antal ordre hos Just Eat-Takeaway.com steg til 96 millioner i april og maj 2020. Det er en stigning på 41 procent sammenlignet med samme periode sidste år, hvor 68 millioner ordre tikkede ind.

Grubhub landede 39 millioner ordre i april og maj, hvilket er en stigning på 28 procent sammenlignet med året forinden.Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.