Androids systemfiler fylder fem gange mere end i iOS: Levner ikke meget plads til foto og apps

I nogle smartphones optager styresystemet og dets filer op til fem gange mere plads end i andre. Det volder problemer i populære Android-smartphones.

Der er store forskelle på, hvor meget ledig lagerplads din smartphone har.

Når du køber en ny smartphone, er det vigtigt at sikre sig, at der er tilstrækkelig med plads til alt det, du vil foretage dig på mobilen.

Det gør sig særligt gældende på telefoner fra producenter som Apple, Google eller enkelte Samsung- og Huawei-modeller, hvor lagerpladsen ikke kan udvides via et micro-SD kort.

Selvom det kan friste at spare pengene og vælge en model med 64 fremfor 128 gb plads, kan det hurtigt vise sig at være en ærgerlig beslutning.

Og her er det særligt Android-baserede systemer, der er synderne.

Se også: Test: iPhone SE er årets mobilnyhed fra Apple – og det siger ikke så lidt om hvad mobilverdenen har udviklet sig til

Kæmpeforskelle
Når en smartphone er født med 64 gb lagerplads, betyder det ikke, at det også er det, du som bruger får adgang til.

Styresystemet og et væld af producentens apps skal nemlig kunne være der. Og i mobiler med 64 gb lagerplads kan man som bruger ende med blot at have den halve plads til rådighed.

Af en undersøgelse udarbejdet af Computerworlds søstermedie, PC World fremgår det, at forskellene på, hvor meget systemfilerne fylder, er enorme.

Hos et udvalg af de testede telefoner fylder disse filer følgende:
  • Apple iPhone SE (2020): 5,3 gb
  • Apple iPhone 11: 6,0 gb
  • Google Pixel 3a: 15 gb
  • Samsung Galaxy S10: 19 gb
  • OnePlus 8 Pro: 20 gb
  • Samsung Galaxy S20 Ultra: 20,4 gb
  • Google Pixel 4 XL: 25 gb
  • OnePlus 7T: 27 gb
Af tallene fremgår det altså, at en iPhone SE fra Apple med 64 gb lagerplads har næsten dobbelt så meget plads til rådighed til filer, fotos, apps og videoer som en OnePlus 7T med 64 gb.

De mange og store systemfiler giver også grund til at genoverveje, hvorvidt Android smartphones med 32 eller færre gb lagerplads er hensigtsmæssige.

Læs også: Android 11 kan hentes for første gang: Her er det, din mobil kan se frem til af nye funktioner

Skyldes måden, Android fungerer på
Hvor man kan mistænke smartphones med mange presinstallerede apps for at være forslugne med lagerpladsen, forklarer det ikke, hvorfor Googles egen Pixel 4, som byder på en minimalistisk Android-version, har behov for så meget plads til styresystemet.

Bag Android-systemets høje pladsbehov identificerer PCWorld to syndere i Androids systemprogrammer: ’Project Treble’ samt ’Seamless Updates’.

Førstnævnte har siden 2017 været Googles måde at lette opdateringsprocessen for Android fra generation til generation, mens ’Seamless Update’ er et program, der speeder selve opdateringsprocessen op ved at installere vigtige opdateringer på særskilte partitioner - en metode, der skaber dubletter af styresystem og dermed bruger meget lagerplads.
Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.