Artikel top billede

Test: iPhone SE er årets mobilnyhed fra Apple – og det siger ikke så lidt om hvad mobilverdenen har udviklet sig til

Apples helt store topsællert er ikke længere selskabets fineste og dyreste. I stedet bliver det sandsynligvis deres billigste og enkleste – og det passer sikkert selskabet fint.

Premium Kun for abonnenter
Der var engang, hvor Apples prisvenlige modeller, var noget som man næsten skamfuldt måtte tage frem, når vennerne eller kollegaerne havde overbudt en og købt den lækrere, men altså noget dyrere version.

En iPhone 5c i kulørt plast virkede bare pauver i forhold til det lille mirakel i glas og aluminium som iPhone 5 og 5s var dengang. Den blev af samme grund heller ikke nogen salgssucces.

Det ændrede sig dog brat, dengang Apple i 2016 introducerede sin første iPhone SE. Her blev der ikke længere spekuleret i middelmådige materialer, men i stedet budt på den nydelige, men aldrende iPhone 5-skal, blot med opdateret indmad.

Apples udvalg i de mere prisvenlige segmenter er også blevet styrket de seneste år, med iPhone Xr og 11, som begge er lige så funktionsrige og anvendelige som de dyrere modeller i toppen af Apples sortiment. Man sparer bare nogle blot et par tusinde i handlen mod at gå lidt ned på design og kameraevner.

I den nyeste spareøvelse, den nye iPhone SE, følger Apple samme opskrift og løfter den i anden potens.

Det kommer der et fænomenalt tilbud ud af.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter