Zoom beskyldes for at samarbejde med Kina

Flere amerikanske politikere vil se nærmere på Zooms samarbejde med den kinesiske regering. Det sker efter, at videotjenesten har slettet flere Hong Kong-aktiviters bruger på platformen.

Videotjenesten Zoom er endnu engang endt i stormvejr.

Denne gang sker det efter, at Zoom har efterkommet krav fra den kinesiske regering. Tjenesten har nemlig valgt at fjerne tre politiske aktivister i Hong Kong fra tjenesten efter ønske fra Beijing.

Det skriver Reuters.

Det har fået flere amerikanske politikere til at bede Zoom redegøre for selskabets samarbejde med de kinesiske myndigheder.

”For at være helt tydelig, så er deres konti blevet reinstalleret og fremadrettet har vi taget en ny proces i brug til at håndtere lignende situationer,” lyder det fra Zoom.

Zoom har oplevet massiv interesse på rekordtid under coronakrisen, hvor millioner af nye brugere verden over har benyttet tjenesten.

Læs mere her: PFA forbyder brug af Zoom: Se CIO Morten Bruun Steiners it-sikkerhedsplan her


Det har også affødt en del problemer om blandt andet sikkerheden i tjenesten. Det har blandt andet fået den danske pensionskæmpe PFA til helt at udelukke tjenesten blandt sine medarbejdere.

Derudover har Zoom slået fast at man vil samarbejde med politiet og eventuelt udlevere videomøder for selskabets gratis-brugere.

Samtidig garenterede selskabet dog, at alle betalende kunder får end-to-end kryptering, så Zoom dermed aldrig har adgang til samtaler på platformen.

Læs også: Zoom klar til at udlevere gratis-opkald til amerikanske myndigheder: "Politisk tonedøvt," lyder kritikken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.