Artikel top billede

Zoom beskyldes for at samarbejde med Kina

Flere amerikanske politikere vil se nærmere på Zooms samarbejde med den kinesiske regering. Det sker efter, at videotjenesten har slettet flere Hong Kong-aktiviters bruger på platformen.

Videotjenesten Zoom er endnu engang endt i stormvejr.

Denne gang sker det efter, at Zoom har efterkommet krav fra den kinesiske regering. Tjenesten har nemlig valgt at fjerne tre politiske aktivister i Hong Kong fra tjenesten efter ønske fra Beijing.

Det skriver Reuters.

Det har fået flere amerikanske politikere til at bede Zoom redegøre for selskabets samarbejde med de kinesiske myndigheder.

”For at være helt tydelig, så er deres konti blevet reinstalleret og fremadrettet har vi taget en ny proces i brug til at håndtere lignende situationer,” lyder det fra Zoom.

Zoom har oplevet massiv interesse på rekordtid under coronakrisen, hvor millioner af nye brugere verden over har benyttet tjenesten.

Læs mere her: PFA forbyder brug af Zoom: Se CIO Morten Bruun Steiners it-sikkerhedsplan her

Det har også affødt en del problemer om blandt andet sikkerheden i tjenesten. Det har blandt andet fået den danske pensionskæmpe PFA til helt at udelukke tjenesten blandt sine medarbejdere.

Derudover har Zoom slået fast at man vil samarbejde med politiet og eventuelt udlevere videomøder for selskabets gratis-brugere.

Samtidig garenterede selskabet dog, at alle betalende kunder får end-to-end kryptering, så Zoom dermed aldrig har adgang til samtaler på platformen.

Læs også: Zoom klar til at udlevere gratis-opkald til amerikanske myndigheder: "Politisk tonedøvt," lyder kritikken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere