Zoom beskyldes for at samarbejde med Kina

Flere amerikanske politikere vil se nærmere på Zooms samarbejde med den kinesiske regering. Det sker efter, at videotjenesten har slettet flere Hong Kong-aktiviters bruger på platformen.

Videotjenesten Zoom er endnu engang endt i stormvejr.

Denne gang sker det efter, at Zoom har efterkommet krav fra den kinesiske regering. Tjenesten har nemlig valgt at fjerne tre politiske aktivister i Hong Kong fra tjenesten efter ønske fra Beijing.

Det skriver Reuters.

Det har fået flere amerikanske politikere til at bede Zoom redegøre for selskabets samarbejde med de kinesiske myndigheder.

”For at være helt tydelig, så er deres konti blevet reinstalleret og fremadrettet har vi taget en ny proces i brug til at håndtere lignende situationer,” lyder det fra Zoom.

Zoom har oplevet massiv interesse på rekordtid under coronakrisen, hvor millioner af nye brugere verden over har benyttet tjenesten.

Læs mere her: PFA forbyder brug af Zoom: Se CIO Morten Bruun Steiners it-sikkerhedsplan her


Det har også affødt en del problemer om blandt andet sikkerheden i tjenesten. Det har blandt andet fået den danske pensionskæmpe PFA til helt at udelukke tjenesten blandt sine medarbejdere.

Derudover har Zoom slået fast at man vil samarbejde med politiet og eventuelt udlevere videomøder for selskabets gratis-brugere.

Samtidig garenterede selskabet dog, at alle betalende kunder får end-to-end kryptering, så Zoom dermed aldrig har adgang til samtaler på platformen.

Læs også: Zoom klar til at udlevere gratis-opkald til amerikanske myndigheder: "Politisk tonedøvt," lyder kritikken


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.