Zoom klar til at udlevere gratis-opkald til amerikanske myndigheder: "Politisk tonedøvt," lyder kritikken

Gratis-brugerne af videotjenesten Zoom kan få udleveret deres videoopkald til de amerikanske myndigheder. Det forklarer Zoom-topchef Eric Yuan, der ikke vil garantere den samme anonymitet som gælder for betalende brugere.

Zoom er kommet i stormvejr, efter selskabets topchef, Eric Yuan, har givet udtryk for, at Zoom gerne vil samarbejde med de amerikanske myndigheder ved ikke at tilbyde fuld kryptering for gratis videoopkald.

Videotjenesten bliver nemlig også misbrugt til kriminelle aktiviteter, og det vil selskabet gerne kunne hjælpe politiet med at opklare.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Læs også: Zoom vil styrke sikkerheden for betalende kunder

Udtalelsen bliver ifølge mediet beskyldt for at være politisk tonedøv, fordi den kommer samtidig med, at der er store protester i flere amerikanske storbyer mod politivold.

"Vores plan er at tilbyde end-to-end kryptering til brugere, hvis identitet vi kan bekræfte for på den måde at begrænse skaden til sårbare grupper," lyder det fra Eric Yaen, der tilføjer:

"Jeg vil gerne gøre det klart, at Zoom ikke monitorerer møders indhold. Vi har ikke nogen bagdøre, hvor Zoom-ansatte eller myndigheder kan få adgang til møder uden at være synlige for andre. Intet af det vil ændre sig."

Det har allerede affødt stor kritik, at Zoom ikke har brugt end-to-end kryptering, fordi det ellers fremgik på selskabets hjemmeside.

Læs mere om det her: Zoom ramt af en stribe sikkerheds-problemer: Hackere kan få fat på brugernes Windows-password


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.