Artikel top billede

Zoom klar til at udlevere gratis-opkald til amerikanske myndigheder: "Politisk tonedøvt," lyder kritikken

Gratis-brugerne af videotjenesten Zoom kan få udleveret deres videoopkald til de amerikanske myndigheder. Det forklarer Zoom-topchef Eric Yuan, der ikke vil garantere den samme anonymitet som gælder for betalende brugere.

Zoom er kommet i stormvejr, efter selskabets topchef, Eric Yuan, har givet udtryk for, at Zoom gerne vil samarbejde med de amerikanske myndigheder ved ikke at tilbyde fuld kryptering for gratis videoopkald.

Videotjenesten bliver nemlig også misbrugt til kriminelle aktiviteter, og det vil selskabet gerne kunne hjælpe politiet med at opklare.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Læs også: Zoom vil styrke sikkerheden for betalende kunder

Udtalelsen bliver ifølge mediet beskyldt for at være politisk tonedøv, fordi den kommer samtidig med, at der er store protester i flere amerikanske storbyer mod politivold.

"Vores plan er at tilbyde end-to-end kryptering til brugere, hvis identitet vi kan bekræfte for på den måde at begrænse skaden til sårbare grupper," lyder det fra Eric Yaen, der tilføjer:

"Jeg vil gerne gøre det klart, at Zoom ikke monitorerer møders indhold. Vi har ikke nogen bagdøre, hvor Zoom-ansatte eller myndigheder kan få adgang til møder uden at være synlige for andre. Intet af det vil ændre sig."

Det har allerede affødt stor kritik, at Zoom ikke har brugt end-to-end kryptering, fordi det ellers fremgik på selskabets hjemmeside.

Læs mere om det her: Zoom ramt af en stribe sikkerheds-problemer: Hackere kan få fat på brugernes Windows-password
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere