Medie: USA giver virksomheder lov til at samarbejde med Huawei om 5G

Efter at have udelukket alle amerikanske virksomheder at samarbejde med kinesiske Huawei bløder USA nu op på restriktionerne over for den kinesiske teleproducent.

USA vil nu ændre forbuddet mod, at amerikanske virksomheder kan samarbejde med Huawei om 5G.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der har talt med kilder tæt på processen.

Der bliver dog kun åbnet en dør på klem for det kinesiske firma, da det fortsat kun bliver tilladt for amerikanske virksomheder at samarbejde med Huawei om standard indstillinger for det kommende 5G-netværk.

Den amerikanske præsident Donald Trump sagde ellers allerede i maj måned, at USA ville forlænge forbuddet mod Huawei et år mere.

Læs også: Huawei har igen og igen afvist at have bånd til den kinesiske stat, men har selskabet netop leveret en tilståelse på gråt papir?

Årsagen er, at præsidenten mener det kinesiske telekommunikationsselskab udgør ’en trussel mod landets sikkerhed’.

Hverken det amerikanske handelsministerium eller Huawei havde umiddelbart nogen kommentarer til historien over for Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet skal opblødningen over for Huawei ikke nødvendigvis ses som et direkte tegn på, at forbuddet bliver lempet. Der er efter al sandsynlighed tale om, at amerikanske virksomheder får mulighed for at udvikle udstyr, der kan fungerer med Huaweis produkter.

Flere amerikanske giganter har været ramt af handelsforbuddet med Huawei siden det trådte i kraft 15. maj 2019.

Det gælder blandt andet Google og mobilchip-producenten ARM.

Læs også: Huawei frygter for overlevelse: Amerikansk udelukkelse kan få alvorlige konsekvenser for telenetværk i hele verdenPremium
Knowit overtager konsulenthuset Creuna: 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet
Konsulenthuset Knowit køber Creuna, der i de senere år har landet dundrende underskud. Ambitionen er nu at blive Nordens førende leverandør af datadrevet CX. 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.