Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Medie: USA giver virksomheder lov til at samarbejde med Huawei om 5G

Efter at have udelukket alle amerikanske virksomheder at samarbejde med kinesiske Huawei bløder USA nu op på restriktionerne over for den kinesiske teleproducent.

USA vil nu ændre forbuddet mod, at amerikanske virksomheder kan samarbejde med Huawei om 5G.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der har talt med kilder tæt på processen.

Der bliver dog kun åbnet en dør på klem for det kinesiske firma, da det fortsat kun bliver tilladt for amerikanske virksomheder at samarbejde med Huawei om standard indstillinger for det kommende 5G-netværk.

Den amerikanske præsident Donald Trump sagde ellers allerede i maj måned, at USA ville forlænge forbuddet mod Huawei et år mere.

Læs også: Huawei har igen og igen afvist at have bånd til den kinesiske stat, men har selskabet netop leveret en tilståelse på gråt papir?

Årsagen er, at præsidenten mener det kinesiske telekommunikationsselskab udgør ’en trussel mod landets sikkerhed’.

Hverken det amerikanske handelsministerium eller Huawei havde umiddelbart nogen kommentarer til historien over for Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet skal opblødningen over for Huawei ikke nødvendigvis ses som et direkte tegn på, at forbuddet bliver lempet. Der er efter al sandsynlighed tale om, at amerikanske virksomheder får mulighed for at udvikle udstyr, der kan fungerer med Huaweis produkter.

Flere amerikanske giganter har været ramt af handelsforbuddet med Huawei siden det trådte i kraft 15. maj 2019.

Det gælder blandt andet Google og mobilchip-producenten ARM.

Læs også: Huawei frygter for overlevelse: Amerikansk udelukkelse kan få alvorlige konsekvenser for telenetværk i hele verdenPremium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.