Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Boxer udpeger ny direktør / Microsoft indgår samarbejde med SAS Institute / Hotelkæde indfører kontaktløse ophold

Boxer udpeger ny direktør. Microsoft indgår samarbejde med SAS Institute. Hotelkæde indfører kontaktløse ophold. USA bekræfter: Bløder op på Huawei-forbud. VW investerer en milliard i nyt bilbatteri. Tesla runder ny milepæl.

Godmorgen denne onsdag, hvor vi som altid begynder dagen med et hurtigt kig på dagens korte it-nyheder.

Vi starter hos tv-udbyderen Boxer, der kan byde velkommen til en ny topchef.

Boxer udpeger ny direktør

Ulf Lund stopper som direktør for tv-distriputøren Boxer. Han bliver afløst Erik Andersen, der i fremtiden får ansvaret for virksomheden.

Man har dog ikke kigget langt efter den nye direktør, Erik Andersen har nemlig indtil nu haft posten som kommerciel direktøri selskabet.

"Ulf (Lund, red.) har gjort det fremragende hos Boxer, men heldigvis står Erik Andersen med sin meget stærke profil klar som den oplagte afløser," siger Niels Duedahl, administrerende direktør i Norlys, der ejer Boxer, i en meddelelse.

Den nye direktør, Erik Andersen, tiltræder øjeblikkeligt. Han er 51 år og har knap 20 års erfaring inden for telebranchen.

"Det er med stor ydmyghed, at jeg overtager stafetten fra Ulf. Han er en dygtig strateg, købmand og leder, og under hans ledelse har Boxer sat mange rekorder. På vegne af medarbejderne i Boxer vil jeg gerne sige tak til Ulf for fem forrygende år," siger han i meddelelsen.

Microsoft indgår samarbejde med SAS Institute

Et nyt samarbejde mellem Microsoft og SAS Institute skal være med til at udforme analyse- og AI-værktøjer. Det sker særligt med fokus på Microsofts cloudservice Azure.

Målet er at gøre det nemmere for SAS Institutes’ kunder at afvikle opgaver i Microsofts cloud-løsning.

”Gennem dette partnerskab vil Microsoft og SAS hjælpe vores kunder med at fremskynde væksten og finde nye måder at drive innovation på med et bredt sæt SAS Analytics-tilbud på Microsoft Azure,” lyder det fra Scott Guthrie, Microsoft Executive Vice President for Cloud og AI, i en pressemeddelelse.

Hos den anden part i samarbejdet glæder man sig naturligvis også over det nye partnerskab.

”SAS og Microsoft har en fælles vision om at hjælpe kunderne med at fremskynde deres digitale transformationsinitiativer. Begge parter har forståelse for, at det handler om berigelse af data og forbedring af liv gennem bedre beslutninger”, udtaler Oliver Schabenberger, SAS Chief Technology Officer og Chief Operating Officer.

USA bekræfter: Bløder op på Huawei-forbud

Efter Reuters mandag kunne fortælle, at USA planlagde at lempe på forbuddet mod Huawei bekræfter den amerikanske regning nu, at det er officielt.

Dermed kan amerikanske selskaber igen samarbejde med det kinesiske teleselskab om at udvikle standarder for 5G-udstyr.

Det skriver Reuters.

"Da internationale standarder er byggestenen for at udvikle produkter og hjælpe med at sikre funktionalitet, interoperabilitet og sikkerhed for produkter," lyder det fra det amerikanske handelsministerium.

Hotelkæde indfører kontaktløse ophold

Det tech-baserede hotel citizenM, tager nu endnu et skridt i en mere digital retning.

Med en ny app, skal det nemlig være muligt at tjekke ind og tjekke ud igen helt uden på noget tidspunkt at være i kontakt med hotellets personale.

Under hele opholdet kan man bruge telefonen til at låse op for værelset, bestille mad op på værelset og naturligvis tjekke både ind og ud.

”I dag har rejsende et fornyet fokus på sundhed og sikkerhed. Med appen og den kontaktløse oplevelse kan citizenM-gæster nu føle sig ekstra trygge under hele opholdet,” lyder det fra hotelkæden i en meddelelse.

Omstillingen er sket på alle kædens hoteller verden over, mens det meste af Europa har været lukket ned på grund af coronavirussen.

VW investerer en milliard i nyt bilbatteri

Der er godt én milliard kroner på vej til den amerikanske batteriproducent Quantumscape.

Pengene kommer fra bilgiganten VW, og beløbet lyder mere præcist på 200 millioner dollar.

Det skriver Ritzau.

Den amerikanske producent har leveret batterier til VW's elbiler siden 2012 og nu satser den tyske bilgigant altså på at skrue op for ambitionerne på sine elbiler.

Tesla runder ny milepæl

Vi bliver på elbilsmarkedet, til en anden elbilsproducent der også satser massivt på nye batterier.

Det er naturligvis Tesla, der kan markerer, at selskabets først bil nu kan kører mere end 400 miles, eller liger over 650 km, på en enkelt opladning.

Det drejer sig om Model S Long Range Plus-modellen, der altså nu presser grænsen for rækkevidden på eldrevne biler.

Det skriver CNBC.

Oplysningerne kommer indtil videre kun fra selskabet selv, og er ikke blevet bekræftet af nogen uafhængige organisationer.

Samtidig har Tesla skåret i prisen, så modellen i USA med 5.000 dollar eller hvad der svarer til omkring 33.000 kroner.