Artikel top billede

(Foto: Rawpixel Ltd / Rawpixel)

Zoom retter ind efter massiv kritik: Styrker sikkerheden for gratis-kunder

Videokonferencetjenesen Zoom er blevet kritiseret i skarpe vendinger for ikke at tilbyde alle sine kunder end-to-end-kryptering. Efter kritikken vælger Zoom nu også at tilbyde kryptering til de gratis kunder.

Efter massiv kritik tilbyder Den populære videotjeneste nu alle sine brugere fuld end-to-end kryptering.


Kritikken kommer efter, at Zooms CEO, Eric Yuan, tidligere på måneden bekendtgjorde, at man ville samarbejde med de amerikanske myndigheder ved ikke at tilbyde fuld kryptering for gratis videoopkald.
Det pres blev tydeligvis for meget for Zoom, der har oplevet eksplosiv vækst, mens mange har holdt sig hjemme i forbindelse med coronakrisen.

Nu får ikke-betalende brugere nemlig den samme end-to-end kryptering, som i første omgang var forebeholdt de betalende kunder.

Læs også: Zoom klar til at udlevere gratis-opkald til amerikanske myndigheder: "Politisk tonedøvt," lyder kritikken

Det skriver Zoom i en meddelelse.

"Vi er glade for at kunne offentliggøre, at vi har identificeret en vej fremad, der balancerer den legitime ret til privacy, som alle brugere har ret til og sikkerheden for brugerne af vores platform," lyder det fra direktøren.

Argumentet fra Zoom var nemlig, at videoplatformen også blev misbrugt af kriminelle, og derfor havde man brug for at kunne identificere kriminelle handlinger på tjenesten.

Den fulde form for kryptering bliver tilgængelig for gratisbrugerne i løbet af juli måned.

Læs også: Zoom vil styrke sikkerheden for betalende kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere