Artikel top billede

Zoom retter ind efter massiv kritik: Styrker sikkerheden for gratis-kunder

Videokonferencetjenesen Zoom er blevet kritiseret i skarpe vendinger for ikke at tilbyde alle sine kunder end-to-end-kryptering. Efter kritikken vælger Zoom nu også at tilbyde kryptering til de gratis kunder.

Efter massiv kritik tilbyder Den populære videotjeneste nu alle sine brugere fuld end-to-end kryptering.


Kritikken kommer efter, at Zooms CEO, Eric Yuan, tidligere på måneden bekendtgjorde, at man ville samarbejde med de amerikanske myndigheder ved ikke at tilbyde fuld kryptering for gratis videoopkald.
Det pres blev tydeligvis for meget for Zoom, der har oplevet eksplosiv vækst, mens mange har holdt sig hjemme i forbindelse med coronakrisen.

Nu får ikke-betalende brugere nemlig den samme end-to-end kryptering, som i første omgang var forebeholdt de betalende kunder.

Læs også: Zoom klar til at udlevere gratis-opkald til amerikanske myndigheder: "Politisk tonedøvt," lyder kritikken

Det skriver Zoom i en meddelelse.

"Vi er glade for at kunne offentliggøre, at vi har identificeret en vej fremad, der balancerer den legitime ret til privacy, som alle brugere har ret til og sikkerheden for brugerne af vores platform," lyder det fra direktøren.

Argumentet fra Zoom var nemlig, at videoplatformen også blev misbrugt af kriminelle, og derfor havde man brug for at kunne identificere kriminelle handlinger på tjenesten.

Den fulde form for kryptering bliver tilgængelig for gratisbrugerne i løbet af juli måned.

Læs også: Zoom vil styrke sikkerheden for betalende kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere