Apple holder fast i udskældt betalingsmodel: Afviser nu endeligt danske David Heinemeiers mail-program

Apple holder fast i, at David Heinemeier Hanssons mail-program Hey skal anvende Apples in-app purchase, hvis den skal udbydes i App Store. Samtidig tager den amerikanske it-gigant op til 30 procent af omsætningen fra app'en.

Mail-programmet 'Hey,' der er udviklet af den kendte danske programmør David Heinmeier, får nu endeligt nej fra Apple efter skarp kritik af it-gigantens metoder.

Torsdag afviste Apple nemlig den klage udviklerne af 'Hey' havde sendt til den amerikanske it-gigant.

"Som det ser ud lige nu, overvejer vi ikke nogen ændringer i de nuværende regler. Der er mange måder, hvor de kan få app'en til at virke inden for det nuværende regelsæt. Det ville vi elske, hvis de gjorde," siger senior vice president for Apple Phil Schiller til Techchrunch.

Læs også: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

David Heinemeier beskyldte tidligere på ugen Apple for mafiametoder, over for nye apps i deres digitale forretning.

“Som en hver god mafioso aflagde de [Apple, red] os en visit over telefonen. Her fastslår Apple, at det, at ødelægge vores vinduer (ved at nægte os muligheden for at fixe bugs), ikke var en fejl. Derefter, uden så meget som en høflig eufemisme, siger de, at vil de brænde vores butik ned (fjerne vores app!), medmindre vi betaler," skrev Heinemeier på Twitter.

Derfor sendte folkene bag 'Hey' en klage afsted til Apple, som altså er blevet afvist.

Presset fra den danske udvikler kommer samtidig med, at EU-kommissionen har indledt en sag mod it-giganten for netop deres betalingsmetoder i App Store.

Kommissionen mener nemlig, at betalingsmodellen er på kanten med konkurrencelovgivningen, fordi Apple har eneret over alle iPhones mulighed for at downloade apps.

Men ingen af de to sager, ser altså ud til at presse Apple så meget, at man vil slække på kravene over for den danskudviklede mail-program.

Læs også: Dansk it-rigmands angreb på Apple afslører it-branchens ømme punkt: ”Hvordan kan vi vide, at der ikke er problemer med machine-learning algoritmer, når ingen kan oplyse, hvordan de fungerer”Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.