Artikel top billede

Aarhus Kommune sætter kæmpeudrulning af allerede købte chromebooks til skolerne på pause: Lærerne vil ikke have dem

Aarhus Kommune sætter udrulning af del af 23.000 allerede indkøbte chromebooks til lærere og skoleelever på pause, fordi skolelærerne er bekymrede.

Aarhus Kommune sætter udrulning af allerede indkøbte chromebooks til skolelærerne på pause, fordi lærerne er bekymrede over computerens anvendelighed til skolebrug, skriver fagbladet Folkeskolen.

Aarhus Kommune har allerede indkøbt 23.000 chromebooks til alle elever fra 2. til 10. klasse samt til samtlige lærere i kommunen.

Og mens udrulningen til eleverne kører efter planen, står det anderledes til med lærerne. Det skyldes, at Aarhus Lærerforening er bekymret over computerens anvendelighed.

“Den forudgående inddragelse af personalet har ikke været god nok. Vi hører en udbredt usikkerhed fra medlemmerne om, hvordan skiftet fra pc til chromebook vil påvirke den daglige opgaveløsning", siger formand for Århus Lærerforening, Jesper Skorstensgaard, til fagbladet.

Aarhus Kommune vil nu ifølge bladet istedet for fuld udrulning sætte pilotforsøg i gang på et par skoler i det kommende skoleår.

Computerne bliver leveret af Atea, der i april vandt udbuddet til mere end 38 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Atea vinder million-udbud i Aarhus: Skal levere næsten 24.000 pc'er til aarhusianske folkeskole-elever
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere