Dansk corona-app er downloadet 240.000 på et døgn

Corona-appen Smittestop er blevet downloadet 240.000 danskere og er den mest populære gratis app på Apples App Store.

Den danske smittesporingsapp, Smittestop, er blevet downloadet 240.000 gange i løbet af de første 24 timer.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Smittestop-appen har kunne downloades siden torsdag morgen, og appen blev efterfølgende officielt lanceret på et pressemøde torsdag formiddag.

Her oplyste sundheds- og ældReminister Magnus Heunicke (S), at han ikke havde et mål for, hvor mange danskere, der skal downloade appen.

"Vi er på ubetrådt land, så det har vi ingen mål for, men jeg håber, at der er en stor andel. Appen ligger allerede nummer to i App Store, og vi følger tallene nøje,” sagde Magnus Heunicke.

Læs også: Den danske smittesporings-app har været igennem en omfattende sikkerhedstest før lancering: "Der er ingen tech-giganter, som kigger nogen over skulderen"

Mest popupælere app på App Store
Apppen, er udviklet i et tæt samarbejde mellem Sundhedsministeriet, Digitaliseringsstyrelsen og Netcompany, er i skrivende stund er appen den mest downloadede i gratis app på Apples App Store.

Tidligere på dagen, sagde vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen Adam Lebech dog til Computerworld, at styrelsen ikke kunne oplyse det præcise antal af downloads.

"Jeg kan desværre ikke give dig nogle tal endnu," sagde Adam Lebech til Computerworld.

Den tyske smittesporings-app blev lanceret tirsdag, og her kunne de tyske myndigheder efterfølgende oplyse, at den var blevet downloadet 6,5 millioner gange af landets 83 millioner borgerne.

Læs også:
Staten satser på Smittestop-app kan kobles sammen med andre lande efter sommerferien

Dansk smittesporings-app kan downloades nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.