Artikel top billede

Dansk corona-app er downloadet 240.000 på et døgn

Corona-appen Smittestop er blevet downloadet 240.000 danskere og er den mest populære gratis app på Apples App Store.

Den danske smittesporingsapp, Smittestop, er blevet downloadet 240.000 gange i løbet af de første 24 timer.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Smittestop-appen har kunne downloades siden torsdag morgen, og appen blev efterfølgende officielt lanceret på et pressemøde torsdag formiddag.

Her oplyste sundheds- og ældReminister Magnus Heunicke (S), at han ikke havde et mål for, hvor mange danskere, der skal downloade appen.

"Vi er på ubetrådt land, så det har vi ingen mål for, men jeg håber, at der er en stor andel. Appen ligger allerede nummer to i App Store, og vi følger tallene nøje,” sagde Magnus Heunicke.

Læs også: Den danske smittesporings-app har været igennem en omfattende sikkerhedstest før lancering: "Der er ingen tech-giganter, som kigger nogen over skulderen"

Mest popupælere app på App Store

Apppen, er udviklet i et tæt samarbejde mellem Sundhedsministeriet, Digitaliseringsstyrelsen og Netcompany, er i skrivende stund er appen den mest downloadede i gratis app på Apples App Store.

Tidligere på dagen, sagde vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen Adam Lebech dog til Computerworld, at styrelsen ikke kunne oplyse det præcise antal af downloads.

"Jeg kan desværre ikke give dig nogle tal endnu," sagde Adam Lebech til Computerworld.

Den tyske smittesporings-app blev lanceret tirsdag, og her kunne de tyske myndigheder efterfølgende oplyse, at den var blevet downloadet 6,5 millioner gange af landets 83 millioner borgerne.

Læs også:
Staten satser på Smittestop-app kan kobles sammen med andre lande efter sommerferien

Dansk smittesporings-app kan downloades nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere