Smittestop-appen er nu downloadet over 300.000 gange

Tempoet i antallet af downloads af Danmarks nye smitteopsporings-app, Smittestop, er faldet væsentligt henover weekenden.

Den danske smittesopsporings-app, Smittestop, er blevet downloadet mere end 300.000 gange.

Det meddeler sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

"Nu er vi mere end 300.000, der har hentet appen. Tak. Vi arbejder hver dag med at stoppe smittekæder i hele landet. Jo flere, der henter appen, jo stærkere er den som våben i vores indsats mod de skjulte smittekæder. Derfor: Stop smitten. Hent appen," skriver ministeren i tweetet.

Dermed er tempoet for, hvor hurtigt danskerne downloadet appen faldet væsentligt henover weekenden.

Fredag oplyste ministeriet nemlig, at hele 240.000 danskere havde downloadet Smittestop-appen i løbet af det første døgn siden appens lancering.

Der er tale om det højeste antal downloads af en offentlig app i løbet af det første døgn.

Den tidligere rekord var nøglekortsappen for NemID, der blev downloadet 204.000 gange inden for det første døgn.

Det kan du læse mere om her: Dansk corona-app er downloadet 240.000 på et døgn

Sendes i udbud efter sommerferien
Apppen, er udviklet i et tæt samarbejde mellem Sundhedsministeriet, Digitaliseringsstyrelsen og Netcompany, og har gennemgået en række omfattende sikkerhedstests før lanceringen.

Det meddelte Magnus Heunicke i forbindelse med lanceringen af appen.

"Vi sikrer privatlivet. Vi sikrer privacy. Der er ingen tech-giganter, som kigger nogen over skulderen," siger Magnus Heunicke, der selv har downloadet appen, sagde ministeren i den forbindelse.

Det kan du læse mere om her:Den danske smittesporings-app har været igennem en omfattende sikkerhedstest før lancering: "Der er ingen tech-giganter, som kigger nogen over skulderen"

Netcompany står til at tjene omkring 10 millioner kroner på appen, som aldrig blev sendt i udbud, da der skulle handles hurtigt.

Løsningen forventes dog at blive sendt i udbuddet i løbet af efteråret.

Det har Adam Lebech, vicedirektør for Digitaliseringsstyrelsen, meddelt til Computerworld.

"Selve løsningen med drift og udvikling skal i udbud hurtigst muligt. Vi regner med at gå i gang med det her i efteråret. Nu skal vi lige igennem den første udbredelsesfase, men det er kun en midlertidig kontrakt, der er indgået med Netcompany," sagde Adam Lebech på dagen for appen lancering.

Det kan du læse mere om her: Staten vil sende Smittestop-app i udbud efter sommerferienPremium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.