Artikel top billede

Smittestop-appen er nu downloadet over 300.000 gange

Tempoet i antallet af downloads af Danmarks nye smitteopsporings-app, Smittestop, er faldet væsentligt henover weekenden.

Den danske smittesopsporings-app, Smittestop, er blevet downloadet mere end 300.000 gange.

Det meddeler sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

"Nu er vi mere end 300.000, der har hentet appen. Tak. Vi arbejder hver dag med at stoppe smittekæder i hele landet. Jo flere, der henter appen, jo stærkere er den som våben i vores indsats mod de skjulte smittekæder. Derfor: Stop smitten. Hent appen," skriver ministeren i tweetet.

Dermed er tempoet for, hvor hurtigt danskerne downloadet appen faldet væsentligt henover weekenden.

Fredag oplyste ministeriet nemlig, at hele 240.000 danskere havde downloadet Smittestop-appen i løbet af det første døgn siden appens lancering.

Der er tale om det højeste antal downloads af en offentlig app i løbet af det første døgn.

Den tidligere rekord var nøglekortsappen for NemID, der blev downloadet 204.000 gange inden for det første døgn.

Det kan du læse mere om her: Dansk corona-app er downloadet 240.000 på et døgn

Sendes i udbud efter sommerferien

Apppen, er udviklet i et tæt samarbejde mellem Sundhedsministeriet, Digitaliseringsstyrelsen og Netcompany, og har gennemgået en række omfattende sikkerhedstests før lanceringen.

Det meddelte Magnus Heunicke i forbindelse med lanceringen af appen.

"Vi sikrer privatlivet. Vi sikrer privacy. Der er ingen tech-giganter, som kigger nogen over skulderen," siger Magnus Heunicke, der selv har downloadet appen, sagde ministeren i den forbindelse.

Det kan du læse mere om her:Den danske smittesporings-app har været igennem en omfattende sikkerhedstest før lancering: "Der er ingen tech-giganter, som kigger nogen over skulderen"

Netcompany står til at tjene omkring 10 millioner kroner på appen, som aldrig blev sendt i udbud, da der skulle handles hurtigt.

Løsningen forventes dog at blive sendt i udbuddet i løbet af efteråret.

Det har Adam Lebech, vicedirektør for Digitaliseringsstyrelsen, meddelt til Computerworld.

"Selve løsningen med drift og udvikling skal i udbud hurtigst muligt. Vi regner med at gå i gang med det her i efteråret. Nu skal vi lige igennem den første udbredelsesfase, men det er kun en midlertidig kontrakt, der er indgået med Netcompany," sagde Adam Lebech på dagen for appen lancering.

Det kan du læse mere om her: Staten vil sende Smittestop-app i udbud efter sommerferien