Artikel top billede

DSB's kontrolcenter. Foto: Christoffer Regild.

Rift om billige rejsepas belaster DSB's systemer

Salget af 50.000 rejsepas til 299 kroner har skabt voldsom belastning på DSB's hjemmeside og it-systemer.

Klokken 06:00 tirsdag morgen åbnede DSB for salget af 50.000 danske rejsepas, der giver adgang til ubegrænset brug af offentlig transport i Danmark i otte valgfri dage fra 27. juni til 9. august for 299 kroner.

Og de billige rejsepas har skabt voldsomme belastninger på DSB's hjemmeside, men systemerne holder stand.

I løbet af formiddagen har der været gentagne kødannelser på DSB's hjemmeside, som har holdt stand ved at bruge Queue-its køsystem.

Antallet af solgte rejsepas har været stødt stigende dagen igennem, og kort efter frokost oplyste DSB til Computerworld, at der nu var solgt omkring 24.000 rejsepas.

På omkring seks timer har DSB altså solgt næsten halvdelen af alle rejsepas.

Siden middagstid tyder meget på, at spidsbelastningen er af aftagende karakter, da køsystemet ikke længere anvendes på hjemmesiden.

Læs også: DSB-CIO's avancerede regnemaskine skal sikre danskerne billigere togbilletter: Har fordoblet antallet af Orange-billetter til 120.000 med machine learning på et år

Rejsepas del af Folketingets sommerpakke

De billige rejsepas er del af Folketingets sommerpakke til 700 millioner kroner, der er vedtaget med henblik på at sætte gang i forbruget i Danmark.

Udover de billige rejsepas omfatter sommerpakken blandt andet også en million Orange-billetter over Storebælt i skolernes sommerferie til 99 kroner, inklusive pladsbillet, gratis indenrigsfærger i juli for gående og cyklister, halv pris på en række kulturbegivenheder samt gratis tilbud om lokale aktiviteter til ældre over 65 år og gratis handicaptransport i sommerferien.

Læs også: Michael Moesgaard bygger splinternyt it-landskab i mægtige DSB: To kæmpeudbud spiller central rolle
Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.