Amazon vil bekæmpe klimaforandringer med milliarder af dollar til nyoprettet fond

Amazon sender to milliarder dollar over i en nyoprettet investeringsfond, der udelukkende skal investere i teknologi, der bekæmper klimaforandringerne.

E-handelskæmpen Amazon er klar med endnu en milliardinvestering til fordel for klimaet.

Selskabet vil placere to milliarder dollar, eller hvad der svarer til 13,15 milliarder kroner, i en nyoprettet investeringsfond.

Den nye fond, kaldet 'The Climate Pledge Fond', skal udelukkende investere i teknologi, der kan reducere klimaforandringerne og understøtte bæredygtig udvikling.

Det skriver Reuters.

Investeringerne vil tilfalde selskaber på tværs af industrier som eksempelvis transport og logistik, energi, opbevaring, produktion, fødevarer og landbrug.

"Hver potentiel investering vil vurderes på dets potentiale til at accellere vejen til at blive carbon-neutral og hjælpe med at beskytte planeten for de kommende generationer," lyder det fra Amazon-topchef Jeff Bezos i en udmelding, ifølge nyhedsbureauet.

Tilbage i februar 2020 udmeldte Jeff Bezos desuden, at selskabet dedikererede 10 milliarder dollar til at støtte videnskabsfolk, aktivister, NGO'er og andre grupper, der kæmper for at beskytte miljøet.

Det kan du læse mere om her: Bezos opretter fond på 10 milliarder dollar til at bekæmpe klimaforandringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Pengene fosser ud af Pleo: Tabte 76 millioner kroner i 2019 - men alt går efter planen, meddeler direktør Jeppe Rindom
Fintech-virksomheden Pleo kommer ud af 2019 med et rekord-underskud på 76 millioner kroner efter store investeringer og kraftig opmanding.
Computerworld
Pengene fosser ud af MobilePays kasse: Har tabt 157,6 millioner kroner i 2019
MobilPay kommer ud af 2019 med et dundrende underskud 157,6 millioner kroner.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.