Artikel top billede

Morgen-briefing: Microsoft vil fordoble antallet af afro-amerikanske ansatte / Ny platform til udvikling af AI på dansk / Pensioninfo relanceres

Microsoft vil fordoble antallet af afro-amerikanske ansatte. Ny platform til udvikling af AI på dansk. Pensioninfo relanceres. Mere teknologibrug til byggeriet. Twitter irettesætter igen Donald Trump.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

Microsoft vil fordoble antallet af afro-amerikanske ansatte

Microsoft er klar med en fem-års plan, der skal adressere det, der kaldes ‘racemæssigt ulighed’ i organisationen.

Målet er over de kommende fem år at fordoble antallet af afro-amerikanske chefer i Microsofts amerikanske afdelinger.

Microsoft sætter 150 millioner dollar af til planen om øget ‘diversity and inclusion’, der kommer som direkte konsekvens af de protester og demonstrationer, som for tiden finder sted i USA.

Også Alphabet har formuleret en lignende plan. Her er målet, at mindst 30 procent af cheferne skal være fra det, der kaldes ‘underrepræsenterede grupper’ i 2025.

Microsoft meddeler, at selskabet vil kigge på andelen af andre grupper senere - eksempelvis dem af syd- og latinamerikansk afstamning.

Du kan læse mere i denne besked fra topchef Satya Nadella: Adressing racial injustice.

Ny platform til udvikling af AI på dansk

Staten, regionerne og kommunerne har i samarbejde lanceret den digitale platform ‘Sprogteknologi.dk,’ der skal give nem adgang til det, som styrelsen kalder for ‘danske sprogressourcer,’ som skal understøtte udviklingen af kunstig intelligens på dansk.

“Danmark er et lille sprogområde med et komplekst sprog. Det er derfor dyrt at udvikle sprogteknologiske løsninger i forhold til, hvor stort markedspotentialet er for den enkelte virksomhed. Derfor vil det offentlige understøtte udviklingen, så vi i fælleskab kan sikre dansk som digitalt sprog,” lyder det fra Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Han peger på, at eksempelvis den offentlige sektor kan få stor glæde af AI-baserede løsninger til effektivisering af sagsbehandling og lignende.

“Derfor er det helt centralt for anvendelsen af dansksproget kunstig intelligens i det offentlige, at udviklerne har adgang til sprogressourcer målrettet sektorens særlige behov,” lyder det.

Du kan læse mere på sprogteknologi.dk

Pensioninfo relanceres

Overbliksportalen Pensionsinfo er blevet relanceret på Microsoft Azure, hvor der nu samles bidrag fra 26 dataleverandører fra den danske finanssektor.

Via sitet kan man få overblik over sine pensionsopsparinger.

“Med den nye platform understøtter PensionsInfo nu en mere agil udvikling, der skal gøre det både nemmere og billigere at vedligeholde og opdatere portalen i fremtiden,” meddeler Commentor, der har stået bag udviklingsarbejdet.

Her kalder man man den nye løsning for en ‘topmoderne, teknisk og skalerbar platform, som med høj sikkerhed og en væsentlig bedre performance sikrer en god brugeroplevelse for danskerne.”

Du kan læse mere hos Commentor her.

Mere teknologibrug til byggeriet

Industriens Fond og Realdania vil have byggesektoren til at bruge mere teknologi i form af det såkaldte contech [’construction Technology,’ red], meddeler de.

“Lav produktivitet og lille digitaliseringsgrad har i årevis klæbet til byggeriet som uløselige udfordringer. Derfor er Industriens Fond og Realdania nu gået sammen om at undersøge, hvordan brugen af ny teknologi i alle dele af byggeriet bedst udbredes, så branchens konkurrenceevne og bæredygtighed styrkes,” meddeler de to fonde.

Industriens Fond peger på, at man fra andre brancher ved, at digitalisering er en forudsætning for at blive mere produktiv og få bedre konkurrenceevne.

I første omgang skal der foretage en forundersøgelse af hele sektoren.

Twitter irettesætter igen Donald Trump

Twitter placerede tirsdag for anden gang et lille advarsels-skilt på et af præsident Donald Trumps utallige posts med en bemærkning om, at indholdet i hans post er i strid med Twitters retningslinier.

Denne gang drejede det sig om en post, hvor Trump truer med at anvende ‘seriøs magt’ mod demonstranter i Washington D.C.

“There will never be an ‘Autonomous Zone’ in Washington, D.C., as long as I’m your President. If they try they will be met with serious force!” skrev præsidenten.

Tweetet har i øvrigt fået mere end 150.000 likes og er blevet delt mere end 33.000 gange.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere