Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsoft vil fordoble antallet af afro-amerikanske ansatte / Ny platform til udvikling af AI på dansk / Pensioninfo relanceres

Microsoft vil fordoble antallet af afro-amerikanske ansatte. Ny platform til udvikling af AI på dansk. Pensioninfo relanceres. Mere teknologibrug til byggeriet. Twitter irettesætter igen Donald Trump.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

Microsoft vil fordoble antallet af afro-amerikanske ansatte

Microsoft er klar med en fem-års plan, der skal adressere det, der kaldes ‘racemæssigt ulighed’ i organisationen.

Målet er over de kommende fem år at fordoble antallet af afro-amerikanske chefer i Microsofts amerikanske afdelinger.

Microsoft sætter 150 millioner dollar af til planen om øget ‘diversity and inclusion’, der kommer som direkte konsekvens af de protester og demonstrationer, som for tiden finder sted i USA.

Også Alphabet har formuleret en lignende plan. Her er målet, at mindst 30 procent af cheferne skal være fra det, der kaldes ‘underrepræsenterede grupper’ i 2025.

Microsoft meddeler, at selskabet vil kigge på andelen af andre grupper senere - eksempelvis dem af syd- og latinamerikansk afstamning.

Du kan læse mere i denne besked fra topchef Satya Nadella: Adressing racial injustice.

Ny platform til udvikling af AI på dansk

Staten, regionerne og kommunerne har i samarbejde lanceret den digitale platform ‘Sprogteknologi.dk,’ der skal give nem adgang til det, som styrelsen kalder for ‘danske sprogressourcer,’ som skal understøtte udviklingen af kunstig intelligens på dansk.

“Danmark er et lille sprogområde med et komplekst sprog. Det er derfor dyrt at udvikle sprogteknologiske løsninger i forhold til, hvor stort markedspotentialet er for den enkelte virksomhed. Derfor vil det offentlige understøtte udviklingen, så vi i fælleskab kan sikre dansk som digitalt sprog,” lyder det fra Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Han peger på, at eksempelvis den offentlige sektor kan få stor glæde af AI-baserede løsninger til effektivisering af sagsbehandling og lignende.

“Derfor er det helt centralt for anvendelsen af dansksproget kunstig intelligens i det offentlige, at udviklerne har adgang til sprogressourcer målrettet sektorens særlige behov,” lyder det.

Du kan læse mere på sprogteknologi.dk

Pensioninfo relanceres

Overbliksportalen Pensionsinfo er blevet relanceret på Microsoft Azure, hvor der nu samles bidrag fra 26 dataleverandører fra den danske finanssektor.

Via sitet kan man få overblik over sine pensionsopsparinger.

“Med den nye platform understøtter PensionsInfo nu en mere agil udvikling, der skal gøre det både nemmere og billigere at vedligeholde og opdatere portalen i fremtiden,” meddeler Commentor, der har stået bag udviklingsarbejdet.

Her kalder man man den nye løsning for en ‘topmoderne, teknisk og skalerbar platform, som med høj sikkerhed og en væsentlig bedre performance sikrer en god brugeroplevelse for danskerne.”

Du kan læse mere hos Commentor her.

Mere teknologibrug til byggeriet

Industriens Fond og Realdania vil have byggesektoren til at bruge mere teknologi i form af det såkaldte contech [’construction Technology,’ red], meddeler de.

“Lav produktivitet og lille digitaliseringsgrad har i årevis klæbet til byggeriet som uløselige udfordringer. Derfor er Industriens Fond og Realdania nu gået sammen om at undersøge, hvordan brugen af ny teknologi i alle dele af byggeriet bedst udbredes, så branchens konkurrenceevne og bæredygtighed styrkes,” meddeler de to fonde.

Industriens Fond peger på, at man fra andre brancher ved, at digitalisering er en forudsætning for at blive mere produktiv og få bedre konkurrenceevne.

I første omgang skal der foretage en forundersøgelse af hele sektoren.

Twitter irettesætter igen Donald Trump

Twitter placerede tirsdag for anden gang et lille advarsels-skilt på et af præsident Donald Trumps utallige posts med en bemærkning om, at indholdet i hans post er i strid med Twitters retningslinier.

Denne gang drejede det sig om en post, hvor Trump truer med at anvende ‘seriøs magt’ mod demonstranter i Washington D.C.

“There will never be an ‘Autonomous Zone’ in Washington, D.C., as long as I’m your President. If they try they will be met with serious force!” skrev præsidenten.

Tweetet har i øvrigt fået mere end 150.000 likes og er blevet delt mere end 33.000 gange.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere