Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsoft vil fordoble antallet af afro-amerikanske ansatte / Ny platform til udvikling af AI på dansk / Pensioninfo relanceres

Microsoft vil fordoble antallet af afro-amerikanske ansatte. Ny platform til udvikling af AI på dansk. Pensioninfo relanceres. Mere teknologibrug til byggeriet. Twitter irettesætter igen Donald Trump.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

Microsoft vil fordoble antallet af afro-amerikanske ansatte

Microsoft er klar med en fem-års plan, der skal adressere det, der kaldes ‘racemæssigt ulighed’ i organisationen.

Målet er over de kommende fem år at fordoble antallet af afro-amerikanske chefer i Microsofts amerikanske afdelinger.

Microsoft sætter 150 millioner dollar af til planen om øget ‘diversity and inclusion’, der kommer som direkte konsekvens af de protester og demonstrationer, som for tiden finder sted i USA.

Også Alphabet har formuleret en lignende plan. Her er målet, at mindst 30 procent af cheferne skal være fra det, der kaldes ‘underrepræsenterede grupper’ i 2025.

Microsoft meddeler, at selskabet vil kigge på andelen af andre grupper senere - eksempelvis dem af syd- og latinamerikansk afstamning.

Du kan læse mere i denne besked fra topchef Satya Nadella: Adressing racial injustice.

Ny platform til udvikling af AI på dansk

Staten, regionerne og kommunerne har i samarbejde lanceret den digitale platform ‘Sprogteknologi.dk,’ der skal give nem adgang til det, som styrelsen kalder for ‘danske sprogressourcer,’ som skal understøtte udviklingen af kunstig intelligens på dansk.

“Danmark er et lille sprogområde med et komplekst sprog. Det er derfor dyrt at udvikle sprogteknologiske løsninger i forhold til, hvor stort markedspotentialet er for den enkelte virksomhed. Derfor vil det offentlige understøtte udviklingen, så vi i fælleskab kan sikre dansk som digitalt sprog,” lyder det fra Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Han peger på, at eksempelvis den offentlige sektor kan få stor glæde af AI-baserede løsninger til effektivisering af sagsbehandling og lignende.

“Derfor er det helt centralt for anvendelsen af dansksproget kunstig intelligens i det offentlige, at udviklerne har adgang til sprogressourcer målrettet sektorens særlige behov,” lyder det.

Du kan læse mere på sprogteknologi.dk

Pensioninfo relanceres

Overbliksportalen Pensionsinfo er blevet relanceret på Microsoft Azure, hvor der nu samles bidrag fra 26 dataleverandører fra den danske finanssektor.

Via sitet kan man få overblik over sine pensionsopsparinger.

“Med den nye platform understøtter PensionsInfo nu en mere agil udvikling, der skal gøre det både nemmere og billigere at vedligeholde og opdatere portalen i fremtiden,” meddeler Commentor, der har stået bag udviklingsarbejdet.

Her kalder man man den nye løsning for en ‘topmoderne, teknisk og skalerbar platform, som med høj sikkerhed og en væsentlig bedre performance sikrer en god brugeroplevelse for danskerne.”

Du kan læse mere hos Commentor her.

Mere teknologibrug til byggeriet

Industriens Fond og Realdania vil have byggesektoren til at bruge mere teknologi i form af det såkaldte contech [’construction Technology,’ red], meddeler de.

“Lav produktivitet og lille digitaliseringsgrad har i årevis klæbet til byggeriet som uløselige udfordringer. Derfor er Industriens Fond og Realdania nu gået sammen om at undersøge, hvordan brugen af ny teknologi i alle dele af byggeriet bedst udbredes, så branchens konkurrenceevne og bæredygtighed styrkes,” meddeler de to fonde.

Industriens Fond peger på, at man fra andre brancher ved, at digitalisering er en forudsætning for at blive mere produktiv og få bedre konkurrenceevne.

I første omgang skal der foretage en forundersøgelse af hele sektoren.

Twitter irettesætter igen Donald Trump

Twitter placerede tirsdag for anden gang et lille advarsels-skilt på et af præsident Donald Trumps utallige posts med en bemærkning om, at indholdet i hans post er i strid med Twitters retningslinier.

Denne gang drejede det sig om en post, hvor Trump truer med at anvende ‘seriøs magt’ mod demonstranter i Washington D.C.

“There will never be an ‘Autonomous Zone’ in Washington, D.C., as long as I’m your President. If they try they will be met with serious force!” skrev præsidenten.

Tweetet har i øvrigt fået mere end 150.000 likes og er blevet delt mere end 33.000 gange.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere