Artikel top billede

Morten Strunges Podimo har modtaget kapital fra fond med adresse i skattely

It-iværksætteren Morten Strunge hentede 112 millioner kroner i ny kapital i maj fra en række fonde heriblandt 83north, der har hjemme på Caymanøererne, der er på EU's sorte liste over skattely.

I maj hentede it-iværksætter Morten Strunge 112 millioner kroner ind i ny kapital til yderligere ekspansion af podcast-platformen Podimo.

Den største investorer i runden, ventureselskabet 83north, har dog hjemme på Caymanøerne, der er på EU's sorte liste over skattely.

Det skriver Finans.

Investeringsrunden i maj blev ført an af engelsk-israelske 83north, der er blevet den næststørste aktionær i Podimo med en ejerandel på mellem 20 og 24,99 procent. Det har også udløst en bestyrelsespost i det danske selskab.

Staten samt flere danske pensionskasser og fagforbund er indirekte investorerer i Podimo blandt andet via Dansk Vækstkapital, der er et samarbejde mellem staten og pensionskasserne.

Caymanøerne blev i februar sat på EU's sorte liste over skattely. Det fik prompte en række pensionsselskaber til at stoppe investeringer i selskaber med adresse på øerne beliggende i det Caribiske Hav.

Over for Finans siger Morten Strunge, at han ikke mener, at Podimo bidrager eller blåstempler skattely ved at tage imod pengene.

"Vi er et nystartet selskab, der skal på en lang rejse og har brug for kapital. Vi er ikke så privilegerede, at vi kan opsætte reglerne eller diktere setuppet for vores medejere. Samtidig er det vigtigt at sige, at vi er et dansk selskab, der ikke ruller en eventuel indtjening op i et andet land, men derimod betaler fuld dansk skat, fordi moder- og driftsselskab er 100 pct. dansk registrerede," lyder det fra Morten Strunge til Finans.

Læs også: Morten Strunge henter 112 millioner kroner til kæmpesats på Podimo

Heartcore Capital, der forvalter statens, pensionskassernes og fagforbundenes investering i Podimo, melder til Finans, at der ikke er nogen lovgivning, der forhindrer danske virksomheder i at modtage investeringer fra investeringsselskaber med adresse fra skattely-lande.