Morgen-briefing: Bredbåndspuljen får kritik: ‘Det er ikke i orden’ / 80 danskere har benyttet Smittestop-appen / Nye regler for netneutralitet

Bredbåndspuljen får kritik: ‘Det er ikke i orden’. 80 danskere har benyttet Smittestop-appen. Nye regler for netneutralitet. Danske Ageras får Rabobank som medejer - køber op i Holland. Hitachi og Microsoft indgår strategisk samarbejde. Nordisk blockchain-samarbejde skal sikre bæredygtig seafood.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing, der samtidig bliver den sidste morgen-briefing fra Computerworld på denne side af sommerferien.

Morgen-briefing holder nemlig også sommerferie, som varer hele juli. Vi er klar igen mandag 3. august med den daglige samling af friske morgen-nyheder direkte i din indbakke.

Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Bredbåndspuljen får kritik: ‘Det er ikke i orden’
Mobilselskabet 3’s administrerende direktør, Morten Christiansen, er ikke tilfreds med Energistyrelsen, som han fortæller har opfordret en række husstande til at søge tilskud til etablering af fibernetværk via Bredbåndspuljen.

Det sker i en artikel i Berlingske

Morten Christiansen skriver i en replik hertil på LinkedIn, at styrelsen har opfordret de pågældende til at søge tilskud til ‘kablet bredbånd, selv om de allerede har en god forbindelse.’

Det gælder også kunder hos 3, der ifølge direktøren er ‘glade for deres mobile bredbånd. Det er ikke i orden,” skriver han.

Du kan læse mere om Bredbåndspuljen her: Nu kan du søge om støtte til udrulning af bredbånd: Bredbåndpuljen 2020 åbner for ansøgninger til 100 millioner kroner.


80 danskere har benyttet Smittestop-appen
Den danske Smittestop-app er siden lanceringen for en uge siden blevet downloadet 497.000 gange, meddeler Sundhedsministeriet.

Du kan læse mere hos Sundhedsministeriet her.

Men blot 80 personer har benyttet sig af den funktion, hvor brugeren giver besked til andre brugere af appen om, at man har været testet positiv.

Computerworld kunne for et par dage siden fortælle, at opgaven med at drifte og videreudvikle Smittestop, der er udviklet af Netcompany, går i udbud efter sommerferien.

Det kan du læse mere om her: Staten vil sende Smittestop-app i udbud efter sommerferien.


Nye regler for netneutralitet
Foreningen af europæiske tilsynsmyndigheder for elektronisk kommunikation (Berec) er klar med nye retningslinier for netneutralitet, som erstatter de seneste retningslinier, der blev vedtaget i 2016.

Ifølge Energistyrelsen præciserer de nye retningslinier blandt anden anvendelsen af såkaldt zero-rating samt omfanget af de informationer, som internetydbydere skal levere til brugerne.

Desuden indeholder de nye retningslinier en del om anvendelsen af 5G.

“Præciseringerne i de nye retningslinjer vil skabe yderligere gennemsigtighed for de betingelser, teleindustriens aktører skal overholde for at deres udbudte internetadgangstjenester efterkommer EU-reglerne om netneutralitet,” lyder det fra Energistyrelsen.

Du finder de nye retningslinier for netneutralitet her.


Danske Ageras får Rabobank som medejer - køber op i Holland
Danske Ageras køber det hollandske regnskabsprogram Tellow af den hollandske storbank Rabobank, der med salget træder ind i ejerkredsen bag Ageras.

Tellow er ifølge Ageras det hollandske svar på det danske regnskabsprogram Billy.

“Vi køber Tellow for at udbygge det samlede økosystem, der leverer 360 graders regnskabsservices og finansielle ydelser til de små og mellemstore virksomheder,” meddeler stifter og CEO i Ageras Gruppen, Rico Andersen i en udsendt meddelelse.

Ageras beskæftiger omkring 140 medarbejdere i Ageras, regnskabsselskaberne Billy, Meneto samt altså Tellow.

Hitachi og Microsoft indgår strategisk samarbejde
De to tech-giganter Microsoft og Hitachi indgår en strategisk alliance, der skal fremme udviklingen af digitale løsninger til produktion og logistik, som det hedder.

Blandt andet vil de to selskaber samarbejde om at udvikle predictive løsninger, der på baggrund af data kan forudsige eksempelvis efterspørgel og lignende.

Med samarbejdet vil Hitachi integrere en række løsninger - herunder Lumada og HX-serien - i Microsofts cloud-univers Azure.

Nordisk blockchain-samarbejde skal sikre bæredygtig seafood
Et nyt samarbejde mellem en række norske fiske-producenter, IBM og Atea vil udvikle en blockchain-løsninger, der gør det muligt at spore fiske-produkter.

Det skal give forbrugerne øget og detaljeret indsigt i de fisk og skaldyr, som de sætter tænderne i om eksempelvis oprindelse, kvalitet, opdrætsmetoder og lignende.

“Det private blockchain-netværk registrerer data om tid og sted for fangsten, information om forsyningskæden som opdateringer om forsendelse og toldgodkendelse og sågar også temperaturen, som kan deles med udvalgte parter.,” meddeler parterne.

Den nye blockchain bygger på IBM’s Blockchain Transparent Supply, der ifølge selskabet “gør organisationer og konsortier i stand til hurtigt at bygge deres eget blockchain baserede økosystem for mere forbedre forsyningskæden på tværs af industrier.”

So long
Det var ordene fra Computerworlds morgen-briefing-hold i denne omgang.

Vi skrives ved igen mandag 3. august, hvor morgen-briefingen er tilbage fra sommerferie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.