Her er bestseller-bogen, der har hjulpet Bill Gates med at få en helt utrolig hukommelse

Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything af Joshua Foer har længe ligget højt på Amazons globale bestsellerliste og giver værktøjerne til at træne sin hukommelse til at kunne det mest utrolige.

De fleste opfatter Bill Gates som et usædvanligt menneske, der hurtigt er i stand til at forstå koncepter, kan fastholde adskillige tanker på én gang og som har en nærmest fotografisk hukommelse.

Sidstnævnte er imidlertid langtfra sandt, hvilket han erkender i sin blog, GatesNotes.com.

Tværtimod har Gates, forklarer han selv, i årevis haft svært ved at huske ting, der ikke rigtig interesserer ham, såsom navne på medvirkende i en film.

Hvorimod det instinktivt har været langt nemmere for ham at genkalde detaljer om velfungerende kode skrevet for år tilbage eller at genkende en hånd i kortspillet Bridge, som han har spillet gennem mange år.

Derfor finder man i år bogen Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything af Joshua Foer på Bill Gates’ liste over anbefalet sommerlæsning.

I bogen bliver man blandt andet klogere på, hvordan hukommelsen virker og på, hvordan man kan træne sig op til at kunne huske de mest utrolige ting. Såsom den eksakte rækkefølge af et tilfældigt blandet sæt kort.

Gates har angiveligt selv også – med succes – brugt nogle af metoderne i bogen til at blive langt bedre til at huske.

For, ja: Det er helt naturligt, hvis man som fodboldfan lynhurtigt kan genkalde sig detaljer om spillerhandler, stillinger og slutspil i Superligaen de seneste ti år – men øjeblikkeligt glemmer navnet på en fremmed, man lige har mødt til en reception.

Vi er nemlig alle i almindelighed bedre til huske detaljer, der betyder noget for os end ting, der måske opfattes som mindre relevante.

En af grundene er, at det var afgørende for vore forfædres overlevelse på savannen at huske, hvilke planter man får ondt i maven af eller i hvilket krat sabeltigeren hænger ud. Derimod betød det i hverdagen mindre at holde rede på, hvem der sover med hvem hos nabostammen, for dem rendte man alligevel højst på en gang om året.

I vores mere komplekse vidensamfund er det imidlertid særdeles gavnligt at kunne genkalde sig alle mulige forskellige slags information i detaljen. Også selv om ur-hjernen insisterer på, at det ikke er spor vigtigt.

Det kan man læse meget mere om i bogen, der også gør klart, at forståelse af et emne og evnen til at huske detaljerne om det, er to forskellige ting.

Samt at langt de flest kan blive i stand til at opøve hukommelsen i betydelig grad og huske praktisk taget alt, man ønsker at kunne genkalde sig efterfølgende – også selv om man ikke hedder Bill Gates.

Det kræver blot de rette værktøjer, og Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything er et muligt udgangspunkt.

Bogen findes for øvrigt også på dansk under titlen Moonwalk med Einstein.

Titel: Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything. Forfatter: Joshua Foer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.