Artikel top billede

Her er bestseller-bogen, der har hjulpet Bill Gates med at få en helt utrolig hukommelse

Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything af Joshua Foer har længe ligget højt på Amazons globale bestsellerliste og giver værktøjerne til at træne sin hukommelse til at kunne det mest utrolige.

De fleste opfatter Bill Gates som et usædvanligt menneske, der hurtigt er i stand til at forstå koncepter, kan fastholde adskillige tanker på én gang og som har en nærmest fotografisk hukommelse.

Sidstnævnte er imidlertid langtfra sandt, hvilket han erkender i sin blog, GatesNotes.com.

Tværtimod har Gates, forklarer han selv, i årevis haft svært ved at huske ting, der ikke rigtig interesserer ham, såsom navne på medvirkende i en film.

Hvorimod det instinktivt har været langt nemmere for ham at genkalde detaljer om velfungerende kode skrevet for år tilbage eller at genkende en hånd i kortspillet Bridge, som han har spillet gennem mange år.

Derfor finder man i år bogen Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything af Joshua Foer på Bill Gates’ liste over anbefalet sommerlæsning.

I bogen bliver man blandt andet klogere på, hvordan hukommelsen virker og på, hvordan man kan træne sig op til at kunne huske de mest utrolige ting. Såsom den eksakte rækkefølge af et tilfældigt blandet sæt kort.

Gates har angiveligt selv også – med succes – brugt nogle af metoderne i bogen til at blive langt bedre til at huske.

For, ja: Det er helt naturligt, hvis man som fodboldfan lynhurtigt kan genkalde sig detaljer om spillerhandler, stillinger og slutspil i Superligaen de seneste ti år – men øjeblikkeligt glemmer navnet på en fremmed, man lige har mødt til en reception.

Vi er nemlig alle i almindelighed bedre til huske detaljer, der betyder noget for os end ting, der måske opfattes som mindre relevante.

En af grundene er, at det var afgørende for vore forfædres overlevelse på savannen at huske, hvilke planter man får ondt i maven af eller i hvilket krat sabeltigeren hænger ud. Derimod betød det i hverdagen mindre at holde rede på, hvem der sover med hvem hos nabostammen, for dem rendte man alligevel højst på en gang om året.

I vores mere komplekse vidensamfund er det imidlertid særdeles gavnligt at kunne genkalde sig alle mulige forskellige slags information i detaljen. Også selv om ur-hjernen insisterer på, at det ikke er spor vigtigt.

Det kan man læse meget mere om i bogen, der også gør klart, at forståelse af et emne og evnen til at huske detaljerne om det, er to forskellige ting.

Samt at langt de flest kan blive i stand til at opøve hukommelsen i betydelig grad og huske praktisk taget alt, man ønsker at kunne genkalde sig efterfølgende – også selv om man ikke hedder Bill Gates.

Det kræver blot de rette værktøjer, og Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything er et muligt udgangspunkt.

Bogen findes for øvrigt også på dansk under titlen Moonwalk med Einstein.

Titel: Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything. Forfatter: Joshua Foer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere