Her er bestseller-bogen, der har hjulpet Bill Gates med at få en helt utrolig hukommelse

Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything af Joshua Foer har længe ligget højt på Amazons globale bestsellerliste og giver værktøjerne til at træne sin hukommelse til at kunne det mest utrolige.

De fleste opfatter Bill Gates som et usædvanligt menneske, der hurtigt er i stand til at forstå koncepter, kan fastholde adskillige tanker på én gang og som har en nærmest fotografisk hukommelse.

Sidstnævnte er imidlertid langtfra sandt, hvilket han erkender i sin blog, GatesNotes.com.

Tværtimod har Gates, forklarer han selv, i årevis haft svært ved at huske ting, der ikke rigtig interesserer ham, såsom navne på medvirkende i en film.

Hvorimod det instinktivt har været langt nemmere for ham at genkalde detaljer om velfungerende kode skrevet for år tilbage eller at genkende en hånd i kortspillet Bridge, som han har spillet gennem mange år.

Derfor finder man i år bogen Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything af Joshua Foer på Bill Gates’ liste over anbefalet sommerlæsning.

I bogen bliver man blandt andet klogere på, hvordan hukommelsen virker og på, hvordan man kan træne sig op til at kunne huske de mest utrolige ting. Såsom den eksakte rækkefølge af et tilfældigt blandet sæt kort.

Gates har angiveligt selv også – med succes – brugt nogle af metoderne i bogen til at blive langt bedre til at huske.

For, ja: Det er helt naturligt, hvis man som fodboldfan lynhurtigt kan genkalde sig detaljer om spillerhandler, stillinger og slutspil i Superligaen de seneste ti år – men øjeblikkeligt glemmer navnet på en fremmed, man lige har mødt til en reception.

Vi er nemlig alle i almindelighed bedre til huske detaljer, der betyder noget for os end ting, der måske opfattes som mindre relevante.

En af grundene er, at det var afgørende for vore forfædres overlevelse på savannen at huske, hvilke planter man får ondt i maven af eller i hvilket krat sabeltigeren hænger ud. Derimod betød det i hverdagen mindre at holde rede på, hvem der sover med hvem hos nabostammen, for dem rendte man alligevel højst på en gang om året.

I vores mere komplekse vidensamfund er det imidlertid særdeles gavnligt at kunne genkalde sig alle mulige forskellige slags information i detaljen. Også selv om ur-hjernen insisterer på, at det ikke er spor vigtigt.

Det kan man læse meget mere om i bogen, der også gør klart, at forståelse af et emne og evnen til at huske detaljerne om det, er to forskellige ting.

Samt at langt de flest kan blive i stand til at opøve hukommelsen i betydelig grad og huske praktisk taget alt, man ønsker at kunne genkalde sig efterfølgende – også selv om man ikke hedder Bill Gates.

Det kræver blot de rette værktøjer, og Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything er et muligt udgangspunkt.

Bogen findes for øvrigt også på dansk under titlen Moonwalk med Einstein.

Titel: Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything. Forfatter: Joshua Foer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.